1 kg sertéskaraj, 15 dkg zsír, 3 dkg só, 10 dkg hagyma, 1 csomag petrezselyem, 1 üveg lecsó (zöldpaprika, paradicsom, 1 pohár tejföl, 5 dkg liszt, pirospaprika
A felszeletelt húsból hirtelen sültet készítünk. A kisütött hús zsírjában megfuttatjuk az apróra összevágott hagymát, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a pirospaprikát, egy kevés forró vízzel felöntve a szeleteket visszarakjuk és takaréklángon többszöri rázogatással pároljuk. Amikor félpuha, hozzáadjuk a lecsót (nyáron friss zöldpaprikát, paradicsomot) és tovább pároljuk, szükség szerint egy-egy kis forróvizet öntve alá, amíg megpuhul. Ekkor hozzáöntjük a tejfölt, átforraljuk, és tálaljuk, rizs, makaróni, spagetti, vagy galuska körítéssel.
A húst egyforma nagyságú, 6x6 cm téglalapnyi szeletkékre felszeleteljük, fűszerezzük. A vékonyra szeletelt sajtot és sonkát a hússal váltakozva két nyársra szúrjuk, amíg elfogynak...
Elkészítési idő:A sertéshúst kisebb szeletekre vágjuk. Elkészítjük a páclevet, majd bepácoljuk a felszeletelt húst. Jó, ha egy éjszakán keresztül áll a páclében. Majd grillezés előtt...
Elkészítési idő:A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, forró olajon megdinszteljük. Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket. Kevés vízze készre pároljuk a húst. Ezután paradicso...
Elkészítési idő: 45 perc