1 kg sertéskaraj, 15 dkg zsír, 3 dkg só, 10 dkg hagyma, 1 csomag petrezselyem, 1 üveg lecsó (zöldpaprika, paradicsom, 1 pohár tejföl, 5 dkg liszt, pirospaprika
A felszeletelt húsból hirtelen sültet készítünk. A kisütött hús zsírjában megfuttatjuk az apróra összevágott hagymát, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a pirospaprikát, egy kevés forró vízzel felöntve a szeleteket visszarakjuk és takaréklángon többszöri rázogatással pároljuk. Amikor félpuha, hozzáadjuk a lecsót (nyáron friss zöldpaprikát, paradicsomot) és tovább pároljuk, szükség szerint egy-egy kis forróvizet öntve alá, amíg megpuhul. Ekkor hozzáöntjük a tejfölt, átforraljuk, és tálaljuk, rizs, makaróni, spagetti, vagy galuska körítéssel.
A szalonnát, vöröshagymát, sonkát kisebb kockákra a gombát szeletekre vágtam. A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, grillfűszerrel megszórtam és kevés zsíron szép pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, kissé kiverjük, befűszerezzük, és állni hagyjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és karikára vágjuk. A hagymát és a zöldpaprikát megtisztítjuk, megmossuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott beconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: KönnyűLereszeljük a burgonyát, kifacsarjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől. Hozzáadjuk a darált húshoz, majd az apróra vágott petrezselymet, fokhagymát, vöröshagymát. Vég...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű