Húsgombóchoz :
- 40 dkg darált hús, 2 gerezd fokhagyma, 1 db tojás, só, bors, 1 csokor aprított petrezselyem, zsemlemorzsa
Raguhoz :
- 50 dkg csiperke, 1 fejvöröshagyma, 1 tv paprika, 1 kisebb pritaminpaprika, 3 - 4 ek sűrített paradicsom, pirospaprika, só, bors, 1, 5 dl tejföl, 1 csapott ek liszt, 1 hegyes erős paprika ( elhagyható )
- A darált húst összekeverjük a tojással, ízesítjük és annyi morzsát adunk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk, majd hűtőbe tesszük.
- Egy nagyobb serpenyőben készítsünk pörkölt alapot, adjuk hozzá a felkockázott paprikákat, a felszeletelt gombát és a sűrített paradicsomot. Pár percig pirítsuk, majd felöntjük kb 2 , 5 dl vízzel.
- A húsmasszából diónyi gombócokat formálunk és a raguhuz tesszük. Ízesítjük, fedővel lefedjük és készre főzzük, néhányszor megrázogatva a serpenyőt.
- Ha a gombócok megfőttek, a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel majd a raguhoz öntjük. Szükség esetén kevés vízzel hígítjuk, össze forraljuk és galuskával kínáljuk.
1. A húst megtisztítjuk és felcsíkozzuk. 2. Ezután a felkockázott szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd ebben megpirítjuk a hagymát. 3. Rászórjuk a pirospaprikát, majd belete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a csülköt egy késsel, mossuk meg jól és szárítsuk meg. Csináljunk néhány mélyebb vágást a csülök bőrén és tegyük bele a félbevágott fokhagymagerezdeket. Dörzsöljük b...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk borssal, majd mindkét oldalán bekenjük mustárral. Hűtőbe tesszük egy órára. Közben feldaraboljuk a sajtot. Egy kisebb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket enyhén kiverjük, megsózzuk, rászórjuk az apróra vagdalt fokhagymát, majd zsemlemorzsába mártjuk. A húskalapáccsal gyengén beleverjük a morzsás fokhagymát, ezután li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű