50 dkg sertéstarja vagy -lapocka
6-7 dkg füstölt csemege szalonna
2 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
40 dkg kifejtett zöldborsó
1 kis kápia paprika
néhány karika csípős zöldpaprika
1 teáskanál őrölt paprika
kb. 2-3 teáskanál morzsolt majoránna
só
őrölt bors
1 csokor aprított petrezselyem zöldje
A húst leöblítem, leszárítom, majd kisujjnyi, a szalonnát vékonyra, a vöröshagymát, fokhagymát finomra aprítom, a kápia paprikát kis kockákra darabolom.
A szalonnát lassan kiolvasztom, közben a húst sózom, borsozom, összeforgatom a liszttel, a szalonnán magas hőfokon a fokhagymával átpirítom, majd szűrőkanállal az egészet kiveszem, félreteszem.
A visszamaradt zsiradékban üvegesre dinsztelem a vöröshagymát, visszateszem a félretett húst a szalonnával. Kevés őrölt paprikával meghintem, majoránnával, paprikával ízesítem, kb. 1,5 dl vizet és 1 leveskockát adok hozzá, saját levében puhulásig párolom.
Hozzáadom a zöldborsót, az elfőtt folyadékot szükség szerint kevés vízzel pótolom, puhulásig együtt párolom, közben aprított petrezselyemmel ízesítem.
A karajt egy cm-es szeletekre vágjuk, kicsit megütögetjük, nem kell vékonyra, csak hogy könnyebben átpuhuljon. Sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk. A szalonnát kis lángon kipirítjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A füstölt szalonnát felkockázom, zsírjára sütöm. 2. Megfonnyasztom a hagymát, arra kis csípős paprikát vágok, kockázott, hámozott paradicsomot dobok rá, 2 teáskanál pirospap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA haymát megfuttatom kevés olajon, majd hozzáadom a nagyon kis kockára vágott húst. Lepirítom, majd megszórom paprikával, ízesítem a fűszerekkel, hozzáadok egy kanál paradicsomsűrí...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű