Családireceptkönyv.hu

Darálthusos rakott káposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 fej káposzta
600 g darált sertéshús
300 g paradicsom
200 ml húsleves, vagy zöldséges alaplé
50 g rizs
1 hagyma
zeller (tetszés szerint)
2 gerezd fokhagyma
zöld fűszerek (tetszés szerint)
kömény

bors
reszelt sajt a tetejére (tetszés szerint)

Elkészítés:



A paradicsomokat meghámozzuk és felaprítjuk. A darált húst összekeverjük a rizzsel, a felaprított hagymával és zellerrel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és fűszerezzük. Hozzáadunk 100 ml húslevest, jól összekeverjük a masszát és 20 percre hűtőbe tesszük.

Ez idő alatt a káposzta torzsáját vágd ki, tedd forró sós vízbe 2 percre, így könnyen le tudod szedni a leveleit. Egy tepsit bélelj ki alufóliával és tegyél bele egy réteg káposztalevelet, halmozd rá a töltelék felét, önts rá 50 ml húslevest, vond be káposztalevéllel. A megmaradt tölteléket tedd rá, önts rá 50 ml húslevest és fedd be káposztalevéllel. A tepsit fedd le alufóliával és előmelegített sütőben 190 fokon süsd 50 percig. Vedd ki a sütőből és vedd le róla a fóliát, szórd meg reszelt sajttal és tedd vissza 10 percre a sütőbe. Melegen kínáljuk.

Darálthusos rakott káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fokhagymás sült oldalas
Fokhagymás sült oldalas

A fokhagymát pucold meg. Az oldalast mosd meg, vágd nagyobb darabokra, sózd, borsozd ízlés szerint, de lehetőleg használj őrlőmalmot mindkét esetben, mert sokkal finomabb ízt ad a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Hentes szelet
Hentes szelet

A szalonnát, sonkát, uborkát csíkokra vágjuk. A szalonnát megpirítjuk, zsírjából kivesszük, félre tesszük. Ebbe a zsírba megsütjük a sózott húst, félretesszük és melegen tartjuk. M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bácskai sertéstokány
Bácskai sertéstokány

1. A húst megtisztítjuk, és felcsíkozzuk. 2. A hagymát felaprózzuk, majd olajon megfuttatjuk, pirospaprikát szórunk rá, és felöntjük a csontlével. 3. Ezután hozzáadjuk a húst és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bakonyi sertésszelet
Bakonyi sertésszelet

1. A húst felszeleteljük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 2. Beleforgatjuk a lisztbe, majd forró zsírban mindkét oldalukat kissé megpirítjuk. A hússzeleteket kivesszük a z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk