1 fej káposzta
600 g darált sertéshús
300 g paradicsom
200 ml húsleves, vagy zöldséges alaplé
50 g rizs
1 hagyma
zeller (tetszés szerint)
2 gerezd fokhagyma
zöld fűszerek (tetszés szerint)
kömény
só
bors
reszelt sajt a tetejére (tetszés szerint)
A paradicsomokat meghámozzuk és felaprítjuk. A darált húst összekeverjük a rizzsel, a felaprított hagymával és zellerrel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és fűszerezzük. Hozzáadunk 100 ml húslevest, jól összekeverjük a masszát és 20 percre hűtőbe tesszük.
Ez idő alatt a káposzta torzsáját vágd ki, tedd forró sós vízbe 2 percre, így könnyen le tudod szedni a leveleit. Egy tepsit bélelj ki alufóliával és tegyél bele egy réteg káposztalevelet, halmozd rá a töltelék felét, önts rá 50 ml húslevest, vond be káposztalevéllel. A megmaradt tölteléket tedd rá, önts rá 50 ml húslevest és fedd be káposztalevéllel. A tepsit fedd le alufóliával és előmelegített sütőben 190 fokon süsd 50 percig. Vedd ki a sütőből és vedd le róla a fóliát, szórd meg reszelt sajttal és tedd vissza 10 percre a sütőbe. Melegen kínáljuk.
A hússzeleteket vékonyra klopfoltam, majd megsóztam és lisztbe forgattam. Nagy lábasban kevés olajat hevítettem, a húsok mindkét oldalát ropogós-pirosra sütöttem, majd a zsiradékb...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA spagettit dobd forrásban lévő vízbe, adj hozzá olajat, sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Szűrd le, és csepegtesd le. A darált húst keverd össze a reszelt vöröshagymáva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűa sárgarépát a fehérrépát az almát megtisztítjuk majd apró darabokra vágva feltesszük főni...hozzáadunk sót ízlés szerint beletesszük a babér levelet és az őrölt borsot...és puhára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéstarját kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerkeverékkel fűszerezzük. A tepsi alját felkarikázott póréhagymával kibéleljük, rátesszük a fűszeres hússzeleteket. A gombát f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű