1 fej káposzta
600 g darált sertéshús
300 g paradicsom
200 ml húsleves, vagy zöldséges alaplé
50 g rizs
1 hagyma
zeller (tetszés szerint)
2 gerezd fokhagyma
zöld fűszerek (tetszés szerint)
kömény
só
bors
reszelt sajt a tetejére (tetszés szerint)
A paradicsomokat meghámozzuk és felaprítjuk. A darált húst összekeverjük a rizzsel, a felaprított hagymával és zellerrel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és fűszerezzük. Hozzáadunk 100 ml húslevest, jól összekeverjük a masszát és 20 percre hűtőbe tesszük.
Ez idő alatt a káposzta torzsáját vágd ki, tedd forró sós vízbe 2 percre, így könnyen le tudod szedni a leveleit. Egy tepsit bélelj ki alufóliával és tegyél bele egy réteg káposztalevelet, halmozd rá a töltelék felét, önts rá 50 ml húslevest, vond be káposztalevéllel. A megmaradt tölteléket tedd rá, önts rá 50 ml húslevest és fedd be káposztalevéllel. A tepsit fedd le alufóliával és előmelegített sütőben 190 fokon süsd 50 percig. Vedd ki a sütőből és vedd le róla a fóliát, szórd meg reszelt sajttal és tedd vissza 10 percre a sütőbe. Melegen kínáljuk.
A húst szeletekre, majd csíkokra vágjuk. Nagyobb serpenyőbe tesszük, öntünk rá étolajat, megszórjuk egy teáskanálnyi fűszerkeverékkel, és összesütjük. A hús idő közben levet enged,...
Elkészítési idő:A húst megmossuk, ujjnyi vastagságú közökkel bevágjuk, mintha felszeletelnénk, de ne vágjuk át teljesen, az alja fogja majd össze. A szárított paradicsomot apró darabokra vágjuk,...
Elkészítési idő: 2 óraA sütőt 180 fokra előmelegítjük. -A tepsit kikenjük a sertészsírral - A sertéshúst 1,5 x 2 cm-es kockákra vágjuk, majd alaposan átmossuk. - A savanyú káposztát alaposan kifa...
Elkészítési idő: 60 percMinden hozzávalót kikészítünk az asztalra. A malac bőrös részét szőrtelenítjük, ha a boltban mégis olyat sikerült vásárolni (epilálás), csont mentén szépen felszeleteljük bőröstől....
Elkészítési idő: 125 min