menu

Családireceptkönyv.hu

A TÖLTÖTT HÚSTEKERCSEK FENSÉGES BURGONYÁS BUNDÁBAN


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400-500 g sertéshús ( vagy csirkehús),
200-300 g gomba,
100-150 g sajt,
1 hagyma,
petrezselyemzöld,
só,
őrölt fekete bors.
Hozzávalók a bundához:
2-3 burgonya,
1 tojás,
liszt,
olaj.

Elkészítés:


Készítsük el a tölteléket, főzzük meg a gombát és vágjuk vékony csíkokra. A hagymát vágjuk karikára és pirítsuk meg forró olajban.

Reszeljük le a sajtot, vágjuk apróra a petrezselymet és keverjük össze a gombával és a hagymával, tetszés szerint fűszerezzük.

Vágjuk fel a sertés vagy a csirkehúst közepes nagyságú darabokra és klopfoljuk ki, fűszerezzük ízlés szerint. Minden darab húsra tegyünk egy kanál tölteléket. Hajtsuk be az oldalait és tekerjük össze.

Tisztítsuk meg a burgonyát és reszeljük le. Verjük fel a tojást és szórjuk meg kevés liszttel. Tegyünk egy tányérra lisztet, forgassuk bele a töltött húsokat, mártsuk bele a felvert tojásba és forgassuk meg a reszelt burgonyába, nyomkodjuk rá, hogy a húsra tapadjon. Forró olajban addig süssük, amíg minden oldala megpirul.

Melegítsük be a sütőt 180 fokra, tegyük az előpirított húsokat pappírral bélelt tepsibe és süssük 15 percig.

 A TÖLTÖTT HÚSTEKERCSEK FENSÉGES BURGONYÁS BUNDÁBAN

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csala Évi
Mexikói csirkés tészta
Mexikói csirkés tészta

https://www.youtube.com/watch?v=ais9bxbdwFY&ab_channel=GastroHobbi

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött kelkáposzta
Töltött kelkáposzta

Szép nagy, harsány zöld kelkáposzta leveleket szedjük le és forrázzuk le őket. A káposzta megmaradt részeit vágjuk apróra. Készítsünk tölteléket a darált húsból, a tojásból,a főtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás sertéstokány
Gombás sertéstokány

A csíkokra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk. A megpirult szalonnát kivesszük, félretesszük. A visszamaradt zsíron (ha szükséges pici sertés zsirral kiegészítjük) az apróra v...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Hagymás tarja római tálban
Hagymás tarja római tálban

1. Kissé kiverjük a húst, besózzuk, vastagon bekenjük mustárral, megszórjuk a fűszerkeverékkel. 2. Egy tál aljára kevés olajat öntünk, belehelyezzük a hússzeleteket, majd meglocs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk