Családireceptkönyv.hu

VELŐS PIRITÓS


Írta:

Adag: 4 személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 személyre ()

½ kg sertés agyvelő
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma

bors
őrölt kömény
ételízesítő
őrölt pirospaprika
sertészsír vagy étolaj
kenyér

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összetörjük, és a zsiradékon megpirítjuk. A hártyáitól megtisztított, kis kockákra vágott velőt hozzáadjuk a hagymához, majd sózzuk és fűszerezzük, hozzáadjuk a pirospaprikát. Ne sajnáljuk a zsiradékot, ez nem diétás étel, és a nélkül a velő állaga sem lesz az igazi. Amennyiben szükséges adjunk hozzá kevés vizet, majd folyamatos kevergetés mellett közepes lángon pépesre összesütjük.

A kenyérből szeleteket vágunk, melegszendvics sütőben, vagy sütőben megpirítjuk a kenyeret, majd megkenjük a velővel.

Aki úgy szereti, tegye vissza a sütőbe még, és süsse a kenyérre a velőt, de a pirítósra kenve a velő ugyanolyan finom, úgyis ha nem pirítjuk rá a kenyérre.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Kefires bundában sült karajszelet
Kefires bundában sült karajszelet

Először a húst jól megtisztítjuk, a hártyás részt eltávolítjuk, ha van rajta. Vékonyra klopfoljuk, és meghintjük 1-1 csipet sóval. Egy magasabb falú lábasban olajat forrósítunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Milánói rakott galuska - OK
Darált - Milánói rakott galuska - OK

1. A lisztből és a tojásból egy csipet sóval galuskatésztát készítünk. 2. Forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük. 3. Kevés olajon megpároljuk a finomra vágott gombá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sült oldalas
Sült oldalas

1. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, ha van légkeverés akkor azzal. 2. Vágd fel az oldalast 1-2 csont vastagra. Ez ízlés kérdése, de akár még nagyobb darabokban is sütheted...

Elkészítési idő: 160 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Melinda
Bacsa szelet -Parád
Bacsa szelet -Parád

A töltött hús elkészítése: A lilahagymát, a füstölt szalonnát, a füstölt tarját és a füstölt sajtot vékony szeletekre vágjuk. A húst 4 egyforma szeletre vágjuk, majd nagyon vékony...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk