Családireceptkönyv.hu

VELŐS PIRITÓS


Írta:

Adag: 4 személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 személyre ()

½ kg sertés agyvelő
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma

bors
őrölt kömény
ételízesítő
őrölt pirospaprika
sertészsír vagy étolaj
kenyér

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összetörjük, és a zsiradékon megpirítjuk. A hártyáitól megtisztított, kis kockákra vágott velőt hozzáadjuk a hagymához, majd sózzuk és fűszerezzük, hozzáadjuk a pirospaprikát. Ne sajnáljuk a zsiradékot, ez nem diétás étel, és a nélkül a velő állaga sem lesz az igazi. Amennyiben szükséges adjunk hozzá kevés vizet, majd folyamatos kevergetés mellett közepes lángon pépesre összesütjük.

A kenyérből szeleteket vágunk, melegszendvics sütőben, vagy sütőben megpirítjuk a kenyeret, majd megkenjük a velővel.

Aki úgy szereti, tegye vissza a sütőbe még, és süsse a kenyérre a velőt, de a pirítósra kenve a velő ugyanolyan finom, úgyis ha nem pirítjuk rá a kenyérre.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Mustáros máj hagymakarikával
Mustáros máj hagymakarikával

Azzal kezdem, hogy a hagymafejeket nagyon vékonyan felkarikázom, gyűrűire szedem, majd megszórom a liszttel, és nagyon forró, bő olajban kisütöm. Pár perc elteltével, ha már minden...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Darált - Töltött darált hús - OK
Darált - Töltött darált hús - OK

1. A darált húshoz hozzáadunk 1 dl tejet, sózzuk, borsozzuk és pár órára hűtőbe tesszük. 2. Alufóliát leterítünk, kicsit olajozzuk, majd szétterítjük rajta a darált húst. 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Hecsedlivel sült malackaraj fűszervajjal
Hecsedlivel sült malackaraj fűszervajjal

A malackarajt besózzuk, beirdaljuk a bőrét, bekenjük a csipkebogyó-lekvárral (ebből 1-2 evőkanálnyit félreteszünk) és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.(Ezalatt átjárja a só és szinte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Fenséges puha csülök
Fenséges puha csülök

Tisztítsuk meg a csülköt egy késsel, mossuk meg jól és szárítsuk meg. Csináljunk néhány mélyebb vágást a csülök bőrén és tegyük bele a félbevágott fokhagymagerezdeket. Dörzsöljük b...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk