4 személyre ()
½ kg sertés agyvelő
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
só
bors
őrölt kömény
ételízesítő
őrölt pirospaprika
sertészsír vagy étolaj
kenyér
A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összetörjük, és a zsiradékon megpirítjuk. A hártyáitól megtisztított, kis kockákra vágott velőt hozzáadjuk a hagymához, majd sózzuk és fűszerezzük, hozzáadjuk a pirospaprikát. Ne sajnáljuk a zsiradékot, ez nem diétás étel, és a nélkül a velő állaga sem lesz az igazi. Amennyiben szükséges adjunk hozzá kevés vizet, majd folyamatos kevergetés mellett közepes lángon pépesre összesütjük.
A kenyérből szeleteket vágunk, melegszendvics sütőben, vagy sütőben megpirítjuk a kenyeret, majd megkenjük a velővel.
Aki úgy szereti, tegye vissza a sütőbe még, és süsse a kenyérre a velőt, de a pirítósra kenve a velő ugyanolyan finom, úgyis ha nem pirítjuk rá a kenyérre.
Azzal kezdem, hogy a hagymafejeket nagyon vékonyan felkarikázom, gyűrűire szedem, majd megszórom a liszttel, és nagyon forró, bő olajban kisütöm. Pár perc elteltével, ha már minden...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A darált húshoz hozzáadunk 1 dl tejet, sózzuk, borsozzuk és pár órára hűtőbe tesszük. 2. Alufóliát leterítünk, kicsit olajozzuk, majd szétterítjük rajta a darált húst. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA malackarajt besózzuk, beirdaljuk a bőrét, bekenjük a csipkebogyó-lekvárral (ebből 1-2 evőkanálnyit félreteszünk) és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.(Ezalatt átjárja a só és szinte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a csülköt egy késsel, mossuk meg jól és szárítsuk meg. Csináljunk néhány mélyebb vágást a csülök bőrén és tegyük bele a félbevágott fokhagymagerezdeket. Dörzsöljük b...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes