Hozzávalók:
600g darált hús
2 nyers tojás
2 száraz zsemle
só, bors,
3-4 gerezd fokhagyma
diónyi vöröshagyma
10-15 dkg bacen
Töltelékhez:
250 gr vegyes zöldség ( sárgarépa, borsó, kukorica)
friss petrezselyem
1-1,5 evőkanál tejföl
só és bors
1 nyers tojás
5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Készítsük el a tölteléket:
A zöldségeket ( sárgarépa, borsó, kukorica) dinszteljük puhára, ha kihűlt adjuk hozzá a friss, apróra vágott petrezselymet, tejfölt, sót, borsot és a nyers tojást, keverjük össze.
Készítsük elő a húst:
A darált húst tegyük egy tálba, adjuk hozzá kicsavart zsemlét, tojást, zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, és gyúrjuk össze.
Háztartási fóliát terítsünk az asztalra, megszórjuk bőségesen zsemlemorzsával, a húst nedves kézzel, enyhén nyomkodva téglalap alakúra nyomkodjuk, egyenletesen elosztjuk rajta a zöldséges tölteléket és rászórjuk a reszelt sajtot.
A fólia segítségével tekerjük fel a roládot és tekerjük be a bacen szeletekkel.
Tegyük egy kizsírozott tepsibe.
Előmelegített sütőbe, 200 fokon kb 40-50 percig sütjük.
Vegyük ki a sütőből , hagyjuk kihűlni utána tekerjük be folpackba és tegyük a hűtőbe,mert hidegen szebben lehet szeletelni és egyik szépsége a hideg húsos tányérnak.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. -A tepsit kikenjük a sertészsírral - A sertéshúst 1,5 x 2 cm-es kockákra vágjuk, majd alaposan átmossuk. - A savanyú káposztát alaposan kifa...
Elkészítési idő: 60 percA húst nagy szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy tepsibe tesszük. A zöldségeket megtisztítjuk és apró darabokra vagdossuk, hozzákeverjük a fűszereket és a bort, 4-5 kanál ol...
Elkészítési idő:Egy kis keverőtálban összekeverjük az almaecetet, barna cukrot és a szárított zsályát. 1 evőkanállal tegyünk külön a keverékből. Mind a kettőt tegyük félre egy kicsit. A sertéskar...
Elkészítési idő: 30 perc