70 dkg dagadó
10 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál törött bors
1 dl sűrű tejföl
mustár
só ízlés szerint
olaj, pirospaprika
A húst lapjában kettévágjuk úgy, hogy egy nagy kiterített lapot kapjunk. Megsózzuk, megkenjük tejföllel, mustárral és meghintjük borssal. A húsra sűrűn rászórjuk a kisebb darabokra vágott fokhagymát, ezután szorosan felcsavarjuk, és fehér cérnával átkötözzük. Kikent tűzálló tálba fektetjük, aláöntünk fél pohár vizet (én tejet szoktam, mert attól megdagad a hús sütés közben), az olajat összekeverem a pirospaprikával lekenem vele a hús tetejét és alufóliával lefedve előmelegített forró sütőben addig sütjük, amíg a hús teljesen meg nem puhult. Ezután piros-ropogósra pirítjuk és 10 percnyi pihentetés után felszeleteljük.
A húst felszeletelem, tenyérnyi nagyságúra kiklopfolom, sózom borsozom, megkenem mustárral. Minden hússzeletre teszek fél főtt tojást, fél virslit, fél savanyú uborkát. Felgöngyöl...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel és hűtőbe tesszük fél órára. A krumplit megpucoljuk és egy kiolajozott tepsi aljára szeleteljük, megsózzuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézRecept: a tarját besózzuk, hirtelen serpenyőben elősütjük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. 1 kg gombát hagymával puhára pirítunk, sóval és fehérborssal ízesítjük. A gombaragut a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket vízbe tesszük ázni. Egy tálba tesszük a darált húst, közepébe kis mélyedést készítünk. Beletesszük a tojásokat, az apróra vágott hagymát, ízlés szerint sót, borsot, ét...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű