70 dkg dagadó
10 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál törött bors
1 dl sűrű tejföl
mustár
só ízlés szerint
olaj, pirospaprika
A húst lapjában kettévágjuk úgy, hogy egy nagy kiterített lapot kapjunk. Megsózzuk, megkenjük tejföllel, mustárral és meghintjük borssal. A húsra sűrűn rászórjuk a kisebb darabokra vágott fokhagymát, ezután szorosan felcsavarjuk, és fehér cérnával átkötözzük. Kikent tűzálló tálba fektetjük, aláöntünk fél pohár vizet (én tejet szoktam, mert attól megdagad a hús sütés közben), az olajat összekeverem a pirospaprikával lekenem vele a hús tetejét és alufóliával lefedve előmelegített forró sütőben addig sütjük, amíg a hús teljesen meg nem puhult. Ezután piros-ropogósra pirítjuk és 10 percnyi pihentetés után felszeleteljük.
A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, és sóval, borssal fűszerezzük. A hússzeleteket a forró olajban átsütjük, majd egy vajjal kikent tűzálló tálba rak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát kiolvasztjuk, majd rátesszük a tarhonyát és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd pár percig együtt sütjük tovább. Az edényt lehúzzuk a tű...
Elkészítési idő: 70perc Nehézség: KönnyűA csülköt kicsontozzuk és felkockázzuk. A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük a kockázott húst. Rászórjuk a lisztet és pirítjuk, majd felöntjük a sörrel. Hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A hús szeleteket kiklopfoltam vékonyra,enyhén sóztam - Elkészítettem a lecsót szokásos módon,de tettem hozzá egy pár szelet bacon szalonnát is - Ráütöttem tojást,én 5 db-haszná...
Elkészítési idő: 1 óra15 perc Nehézség: Könnyű