Családireceptkönyv.hu

Sertésborda Savoyard módon


Írta:

Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg sajt, 1,20 kg burgonya, 8 szelet sertéstarja, só, őrölt bors

Elkészítés:


1. Tűzálló tálat nagyon vastagon kikenünk, és bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.
2. Ezután meghámozott, megmosott és karikákra vágott, előfőzött burgonyát teszünk bele úgy, hogy teljesen fedje a sajtot.
3. Erre kerülnek a szépen kivert, megsózott, megborsozott, mindkét oldalán hirtelen sütött hússzeletek.
4. Ezeket ismét megszórjuk reszelt sajttal, majd folytatjuk újabb burgonya- és húsrétegekkel, tetszés szerinti mennyiségben.
5. Legfelül burgonyaréteg, azon pedig sajt legyen.
6. Sütőbe tesszük, és szép lassan átsütjük. 180 fok, 40-50 perc
7. először fólia alatt, majd anélkül süssük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: PIRO
Fasírt bejgli
Fasírt bejgli

Ünnepi alkalmakra is tökéletes, gusztusos fasírt-verzió! A hagymát megpirítjuk a zsíron, a zöldségeket apróra vágjuk, majd mindent összegyúrunk és fűszerezünk.A tojásokat megfőz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Köttfärslimpa/Fasírtrúd gombaszósszal
Köttfärslimpa/Fasírtrúd gombaszósszal

Keverjük össze egy tálban a tejet, tojást, hagymát, zsemlemorzsát és a fűszereket. Pihentessük kb 10 percig majd keverjük össze a hússal. Vajazzunk ki egy hőálló formát és tegyük...

Elkészítési idő: 1-1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zengővárkonyi sertéstekercs,
Zengővárkonyi sertéstekercs,

A sertéshús szeleteket jól kiklopfoljuk. Majd megsózzuk. A szeletelt gombát kevés vízzel felöntjük. Forraljuk 10 percig. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Majd lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Töltött káposzta
Töltött káposzta

Hagymát megdinszteljük. Fazék aljára karajcsont és káposzta. Gombócokat készítünk és beletesszük a lábasba. Felengedjük vízzel,hogy ellepje. Forrás után 2-2,5 órát csendesen forrva...

Elkészítési idő: 2,5-3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk