60 dkg sertéshús,
40 dkg tarhonya,
2 nagy fej vöröshagyma,
2 nagy fej paradicsom,
1 tv paprika,
15 dkg húsos szalonna,
1-2 gerezd fokhagyma,
2 evőkanálnyi pirospaprika,
1 teáskanálnyi őrölt kömény,
só, bors,
olaj.
A húst mosd meg, majd kockázd fel apró részekre, a hagymát vágd kockákra, ahogyan a szalonnát is, majd olajon pirítsd meg őket. Amikor a hagyma kellőképpen üveges lett, add hozzá a húst, kömény társaságában pirítsd fehérre, majd keverd hozzá a pirospaprikát, fűszerezd meg, öntsd fel egy kis vízzel, vágd mellé a paradicsomot és a paprikát, és nagyjából egy óra alatt főzd készre.
Amíg a pörkölt fő addig egy másik lábasban kevés olajon pirítsd meg a tarhonyát, amíg egy kicsit megbarnul, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd meg, és időnként kevergetve főzd félpuhára. Ha megfőtt a hús,add hozzá a zúzott fokhagymát, keverd meg párszor, majd öntsd fel vele a tarhonyát, és így együtt még körülbelül 15-20 percig főzd, gyakran megkeverve, ha szükséges, még egy kis vizet önts hozzá.
Jó étvágyat kívánok.
A húst vékony csíkokra vágjuk és pácoljuk a szójaszószból, 2 ek olajból és 1 gerezd fokhagymából készített páccal. Tegye félre a hűtőbe. A rizst 2 ek olajon pirítsa addig, amíg a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A darált húst elkeverjük az apróra vágott szalonnával, a két tojással és a fűszerekkel. 2. Elkészítjük a tésztát: a megfőtt és áttört burgonyához hozzáadjuk a tojásokat, a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb serpenyőben kiizzasztjuk a csíkokra vágott szalonnát. Kiszedjük, félretesszük. A zsírján kissé lepirítjuk a csíkokra vágott sertés szüzet. Közepesre visszavesszük a lán...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmosom majd apró kockákra vágom. Kevés oaljban megdinsztelem a vöröshagymát és rárakom a húskockákat. Picit piritom majd sózom,borsozom,pirospaprikázom 1 gerezd fokhagymát...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes