60 dkg sertéshús,
40 dkg tarhonya,
2 nagy fej vöröshagyma,
2 nagy fej paradicsom,
1 tv paprika,
15 dkg húsos szalonna,
1-2 gerezd fokhagyma,
2 evőkanálnyi pirospaprika,
1 teáskanálnyi őrölt kömény,
só, bors,
olaj.
A húst mosd meg, majd kockázd fel apró részekre, a hagymát vágd kockákra, ahogyan a szalonnát is, majd olajon pirítsd meg őket. Amikor a hagyma kellőképpen üveges lett, add hozzá a húst, kömény társaságában pirítsd fehérre, majd keverd hozzá a pirospaprikát, fűszerezd meg, öntsd fel egy kis vízzel, vágd mellé a paradicsomot és a paprikát, és nagyjából egy óra alatt főzd készre.
Amíg a pörkölt fő addig egy másik lábasban kevés olajon pirítsd meg a tarhonyát, amíg egy kicsit megbarnul, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd meg, és időnként kevergetve főzd félpuhára. Ha megfőtt a hús,add hozzá a zúzott fokhagymát, keverd meg párszor, majd öntsd fel vele a tarhonyát, és így együtt még körülbelül 15-20 percig főzd, gyakran megkeverve, ha szükséges, még egy kis vizet önts hozzá.
Jó étvágyat kívánok.
1. Jól kiverjük a hússzeleteket, törött borssal meg egy kevés mustárral bedörzsöljük, és a vajon megsütjük. 2. Tűzálló tálra egymás mellé fektetjük. (Ha gombásan akarjuk készít...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almás karajhoz felszeleteltem a húst, kicsit kivertem, só, bors, állt egy kicsit, majd rizslisztbe forgattam és kókuszolajban hirtelen átsütöttem, pirosra mindkét oldalát. 1 nag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt jól megmossuk, fazékba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepje. Megsózzuk, az egész borssal, a megtisztított, negyedekbe vágott vöröshagymával és a zúzott...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElőző nap este bepácoltam a csontok mentén darabolt oldalast: olíva olaj, só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény, őrölt babér, boróka fűszereket használva. Füstölt szalonnát vékon...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű