♥ HÚS:
6 szelet sertéstarja
6 evőkanál búzaliszt (BL55)
1 evőkanál fűszerpaprika
só
étolaj
♥ PÁC:
2 gerezd fokhagyma
400 ml 2,8%-os tej
A húsokat alaposan megmossuk, majd jól kiklopfoljuk. (Érdemes a hús szélét picit bevagdosni, mert akkor nem kunkorodik fel sütés közben.) A fokhagymát egy tálba áttörjük, felöntjük a tejjel, és ebbe tesszük a húsokat. Alaposan lezárjuk, és a hűtőbe tesszük pihenni. A legjobb ha egész éjjel ázik. Sózni nem szoktam ilyenkor, előre mert azt mondják, a só kiszívja a húsból a nedvességet. Szóval sózni a paprikás lisztet szoktam, vagy a végén mikor kiveszem az olajból a húst még forrón. Ha így teszünk, a hús finom szaftos marad. Ha eleget pihent a tejben, akkor leöntjük róla a tejet és lecsöpögtetjük. A liszthez adjuk a fűszerpaprikát és alaposan összekeverjük. A lényeg hogy legyen egy kis színe is neki.
A húst ebbe a paprikás lisztbe forgatjuk alaposan.
Forró olajban, de csak közepes lángon megsütjük a hús mindkét oldalát, kb. 10 perc alatt. Az olaj kb. egy ujjnyi vastagon legyen a serpenyőben, és nem nyomorgassuk, a húsfogóval mikor megfordítjuk a húst akkor a lisztes panír is tuti rajta marad. Szerintem ez az egy titka van.
--Egy éles késsel, rácsozzuk be a húson lévő bőrt. --Tegyük a fűszereket (fokhagyma, köménymag, só ,bors ) egy tálkába keverjük össze. Keverjük hozzá az olajat is . A kapott...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KözepesA szalonnát apró kockára vágjuk és forró serpenyőben kipirítjuk a zsírját, majd egy szűrőlapáttal papírtörlőre szedjük. A szalonnazsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomón áttörjük egy tálba. Hozzáadjuk az olajat, sót, borsot és chilipaprikát. Ezt jól összekeverjük. A malachúst jól megmossuk, majd belet...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: Közepesa sertés húst felkockázzuk és a vöröshagymát felkockázzuk és az olajhon megpároljuk...beletesszük a húst és öt percig pároljuk majd megszórjuk pirospaprikával felöntjük annyi vízze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű