menu

Családireceptkönyv.hu

Vasi pecsenye


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ HÚS:
6 szelet sertéstarja
6 evőkanál búzaliszt (BL55)
1 evőkanál fűszerpaprika

étolaj
♥ PÁC:
2 gerezd fokhagyma
400 ml 2,8%-os tej

Elkészítés:


A húsokat alaposan megmossuk, majd jól kiklopfoljuk. (Érdemes a hús szélét picit bevagdosni, mert akkor nem kunkorodik fel sütés közben.) A fokhagymát egy tálba áttörjük, felöntjük a tejjel, és ebbe tesszük a húsokat. Alaposan lezárjuk, és a hűtőbe tesszük pihenni. A legjobb ha egész éjjel ázik. Sózni nem szoktam ilyenkor, előre mert azt mondják, a só kiszívja a húsból a nedvességet. Szóval sózni a paprikás lisztet szoktam, vagy a végén mikor kiveszem az olajból a húst még forrón. Ha így teszünk, a hús finom szaftos marad. Ha eleget pihent a tejben, akkor leöntjük róla a tejet és lecsöpögtetjük. A liszthez adjuk a fűszerpaprikát és alaposan összekeverjük. A lényeg hogy legyen egy kis színe is neki.
A húst ebbe a paprikás lisztbe forgatjuk alaposan.
Forró olajban, de csak közepes lángon megsütjük a hús mindkét oldalát, kb. 10 perc alatt. Az olaj kb. egy ujjnyi vastagon legyen a serpenyőben, és nem nyomorgassuk, a húsfogóval mikor megfordítjuk a húst akkor a lisztes panír is tuti rajta marad. Szerintem ez az egy titka van.

Vasi pecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Kuruc lakoma
Karaj - Kuruc lakoma

1. A hússzeleteket és a szalonna szeleteket fűszerezzük, és bekenjük zúzott fokhagymával. 2. A vöröshagymát karikára vágjuk, és kevés zsírral kikent sütőedénybe tesszük. 3. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Viktória
Darált hús feltekerve sajttal majd rántva
Darált hús feltekerve sajttal majd rántva

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Marcsi
Temesvári sertéstokány
Temesvári sertéstokány

A szalonnát kevés olajon zsírjára sütjük, a beledobjuk és megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a paradicsomot, és kb 10 percig dinszte...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Darált hússal töltött padlizsán
Darált hússal töltött padlizsán

1. A padlizsánt kettévágjuk, majd kivájjuk a húsát úgy, hogy hagyunk neki egy kevés peremet. Megsózzuk. A kivájt húst apró kockákra vágjuk. 2. A fél padlizsánokat egy tepsire he...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk