menu

Családireceptkönyv.hu

Lecsós karaj krumplival sütve


Írta:

Elk. idő: 75 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


4 szelet karaj
2 fej hagyma
1/2 kg krumpli (tisztítva mérve)
3 szelet húsos szalonna

bors
kevés zsír a sütéshez
Lecsóhoz:
1 tv paprika
1 erős paprika
1 fej hagyma
2 paradicsom
10 dkg füstölt kolbász
5 dkg húsos szalonna
pirospaprika
cukor

1 ek. zsír

Elkészítés:


A krumplit felkarikázom és sós vízben félkeményre főzöm, leszűröm.
A karajszeleteket kicsit klopfolom, sózom, borsozom, majd kevés zsíron mindkét oldalát 3-3 percig sütöm.
A lecsóhoz, a zsíron megpirítom a felkockázott szalonnát, majd kiszedem a pörcöt. Beleteszem a szeletelt hagymát, picit megsózom, párolom. Hozzáteszem a karikára vágott kolbászt, azzal is sütöm kicsit, visszateszem a szalonnapörcöket, majd jönnek a szeletelt paprikák. Ekkor ismét sózom picit, hogy a paprika is puhuljon, végül hozzáadom a feldarabolt paradicsomot. Ekkor kerül bele a pirospaprika és egy kis cukor, aztán készre főzöm.
Egy hőálló tálba szedek a hús sütőzsírjából ráhalmozom a krumpli felét, megsózom, rárakom az egyik szeletekre vágott hagymát. Erre kerülnek a karajszeletek, majd a másik fej szeletelt hagyma. Ezután ráhalmozom a húsokra a kész lecsót, befedem a krumpli másik felével. A krumplikat is meglocsolom kevés pecsenyezsírral, a tetejükre rakom a húsos szalonnaszeleteket, amiket bevagdosok.
Közepes hőmérsékleten sütöm, amíg a szalonna ropogósra sül(félidőben megfordítom) és a krumpli is aranysárga lesz.

Lecsós karaj krumplival sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Lacipecsenye (Buday)
Lacipecsenye (Buday)

Pécot készítek: firss, reszelt gyömbért, reszelt fokhagymát, sót, őrölt borsot, pirosparikát összekeverek olajjal, amíg krém sűrűségű nem lesz. A dagadót kétujjnyi vastag csíkokra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csevapcsicsa
Csevapcsicsa

A hagymát kockázd nagyon apróra, a fokhagymát pépesítsd. Tedd egy nagyobb tálba a darált húst, majd fűszerezd a hagymákkal, a kakukkfűvel, sózd, borsozd, add hozzá a pirospaprikát,...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
SÜLT HÚS NAGYMAMA MÓDRA
SÜLT HÚS NAGYMAMA MÓDRA

A sertescombot nagyobb kockakra vagjuk. A hagymat felszeleteljuk vastagabb szeletekre. A fokhagymat aprora vagjuk. Egy edenybe beletesszuk a zsirt, es az olajat. Amikor a zsir...

Elkészítési idő: 2 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Kålpudding
Kålpudding

Sätt ugnen på 200 °C. Vitkål: Skär bort den hårda mitt stocken på vitkålen och strimla resten fint. Bryn kålen i omgångar på hög värme i olja ca 5 minuter utan att det bränns. Lä...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk