Családireceptkönyv.hu

Lecsós karaj krumplival sütve


Írta:

Elk. idő: 75 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


4 szelet karaj
2 fej hagyma
1/2 kg krumpli (tisztítva mérve)
3 szelet húsos szalonna

bors
kevés zsír a sütéshez
Lecsóhoz:
1 tv paprika
1 erős paprika
1 fej hagyma
2 paradicsom
10 dkg füstölt kolbász
5 dkg húsos szalonna
pirospaprika
cukor

1 ek. zsír

Elkészítés:


A krumplit felkarikázom és sós vízben félkeményre főzöm, leszűröm.
A karajszeleteket kicsit klopfolom, sózom, borsozom, majd kevés zsíron mindkét oldalát 3-3 percig sütöm.
A lecsóhoz, a zsíron megpirítom a felkockázott szalonnát, majd kiszedem a pörcöt. Beleteszem a szeletelt hagymát, picit megsózom, párolom. Hozzáteszem a karikára vágott kolbászt, azzal is sütöm kicsit, visszateszem a szalonnapörcöket, majd jönnek a szeletelt paprikák. Ekkor ismét sózom picit, hogy a paprika is puhuljon, végül hozzáadom a feldarabolt paradicsomot. Ekkor kerül bele a pirospaprika és egy kis cukor, aztán készre főzöm.
Egy hőálló tálba szedek a hús sütőzsírjából ráhalmozom a krumpli felét, megsózom, rárakom az egyik szeletekre vágott hagymát. Erre kerülnek a karajszeletek, majd a másik fej szeletelt hagyma. Ezután ráhalmozom a húsokra a kész lecsót, befedem a krumpli másik felével. A krumplikat is meglocsolom kevés pecsenyezsírral, a tetejükre rakom a húsos szalonnaszeleteket, amiket bevagdosok.
Közepes hőmérsékleten sütöm, amíg a szalonna ropogósra sül(félidőben megfordítom) és a krumpli is aranysárga lesz.

Lecsós karaj krumplival sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fokhagymás tejben pácolt sertéstarja rántva
Fokhagymás tejben pácolt sertéstarja rántva

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és bedörzsöljük az átnyomott fokhagymával. Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is elvégezhetjük. Minél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarja - Laci pecsenye - OK
Tarja - Laci pecsenye - OK

1. A tarját felszeleteljük és kiklopfoljuk. 2. Sóval, borssal, pirospaprikával mindkét oldalát befűszerezzük. 3. Aki szereti mustárral is megkenheti. Puhább és ízesebb lesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dubarry szelet
Dubarry szelet

A karajszeleteket megmossuk, szélein a hártyát bevagdossuk, vékonyra kiverjük és besózzuk. A karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A besamelhez a vajon vil...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Burgonyás karaj
Burgonyás karaj

A karaj szeleteket kicsit kiklopfoljuk, majd megszórjuk fűszerkeverékkel. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A felvert tojásba átnyomott fokhagymát keverünk. A hússz...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk