menu

Családireceptkönyv.hu

Hagymával és krumplival sült tarja, alma pürével kör


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 nagyobb szelet sertés tarja
2 fej vörös hagyma
6 szem burgonya
100 gramm vaj
2 tk lestyán
1 ek nagyszemű tengeri só
1 ek durvára tört fekete bors
3 tk borókabogyó mozsárban durvára törve
5 db alam
1 tk fahéj
1 tk szegfűszeg
1 tk szegfűbors
1 ek méz (ez alma savanyú ízétől függ)
2 tk reszelt citromhéj

Elkészítés:


A burgonyát megmosom alaposan, próbáljunk szépet választani, hogy ne kelljen hámozni, alaposan megmosom és 2 cm vastag karikákra vágom, a hagymákat is megpucolom, majd felkarikázom.
Egy tűzálló tálba beledobálom a krumpli és hagyma karikákat, majd alaposan beszórom sóval, borssal lestyánnal, felkockázott vaj felét is ráteszem, majd a hússzeleteket is bedörzsölöm sóval borssal, ráteszem a krumpli tetejére, megszórom lestyánnal, ráteszem a maradék vaj kockákat,
öntök alá körülbelül 3evőkanál vizet, és lefóliázom.
Így sütöm 200 fokon 25 percig, hogy párolódjon, majd ezután leveszem a fóliát, visszaveszem a hőt 180 fokra és még fél, háromnegyed órát sütöm, míg szép barna nem lesz, de hús legyen jó szaftos, ne szárítsuk ki!
Amíg sül elkészítem a pürét: az almákat megpucolom, felkockázom. Lábasban vajat olvasztok, karamellízálom a mézet, rádobom az almát, felöntöm annyi vízzel ami épp ellepi és megfűszerezem.
Amikor megpuhult az alma, krumplinyomóval összetöröm és készen is van.

A húst a krumplival, hagymával tányérra teszem és mellé kanalazom a pürét, majd együtt megesszük, téli estéken mennyei!

Hagymával és krumplival sült tarja, alma pürével kör

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Angol kolbász
Angol kolbász

Enyhén verd fel a tojást, hámozd meg és reszeld le az almát és a citrom héját. Aprítsd fel a zöldfűszereket. Van, aki nem szereti a húst gyümölccsel keverni, az kihagyhatja az almá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött burgonya
Töltött burgonya

a burgonyát héjában megfőzzük -karalábé vájóval a közepét kivájjuk -ha kihült megpucoljuk és ketté vágjuk hosszában -a ledarált sertéshúst bekeverjük ,a fűszerekkel+ fokhagyma +...

Elkészítési idő: 35perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Mics (mititej) muzsdélyos káposztasalátával
Mics (mititej) muzsdélyos káposztasalátával

Hús: A darált húsokat sóval, kevés borssal, reszelt vagy nagyon apróra vágott hagymával, fokhagymával, csipet csomborral, kakukkfű levéllel, szódabikarbónával jól összedolgozzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fügelekvárral sült sertéscomb
Fügelekvárral sült sertéscomb

A sült húshoz A sertéscomb mindkét oldalát besózzuk/borsozzuk. Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és nagy lángon körbepirítjuk a húst, majd félretesszük kicsit hű...

Elkészítési idő: 110perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk