Családireceptkönyv.hu

Pita házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta: 3 dl langyos víz, 2 tk. só, 2 ek. olívaolaj, 50 dkg graham vagy finomliszt, /én utóbbival/
1 tk cukor, 3 dkg friss élesztő / nem kell feloldani./
Hús
gyros fűszerkeverék
1 ek olivaolaj
1 gerezd fokhagyma
uborka, lila hagyma, paradicsom, retek
Öntet: 1-2 pohár joghurt, csipet só, bors, 1 -2 gerezd zúzott fokhagyma /vagy por/

Elkészítés:


A tészta hozzávalókból kissé lágyabb tésztát dagasztok, majd duplájára kelesztem. kb. 45-60
perc is kell. Kiborítom a tálból és 8 egyforma darabokra vágom, és zsemle formára gömbölyítem.
Ruhával letakarom, és hagyom 5-10 percet pihenni.
Utána /ovális vagy/ kerek formára nyújtom, 2-3 mm, ruhával letakarom és hagyom 30-45 percet pihenni. Ezalatt a sütőt 220 fokra előmelegítem.
Sütőrácsra teszem a tésztát, 2 darab fér egyszerre, és 5-6 percig sütöm /alsó-felső/
Hús: egy tálba gyros fűszerkeveréket szórtam, bele 1 ek. olívaolajat, 1 gerezd fokhagymát
bele a kisebb darabokra vágott csirkemellet, összekevertem és 1 órára a hűtőbe tettem.
Miután letelt az idő forró serpenyőben megsütöttem./ annyi olaj elég volt amiben pácoltam/
Közben uborkát, lila hagymát, paradicsomot, retket karikára vágtam.
Öntet: 1-2 pohár joghurt, csipet só, bors, 1 -2 gerezd zúzott fokhagyma /vagy por/
Húst, zöldségeket, salátát, öntetet teszek az asztalra és mindenki elkészíti a saját gyrosát.
Utóirat: a kész sült pitát zacskóba lehet tenni és lelehet fagyasztani, miután kihűlt.
Amikor kell, csak kivenni a mélyhűtőből, és hagyni a konyhapulton kiengedni, vagy 2 perc mikróba, és kész is.

Tálra szedem, letakarom, kihűtöm. Tálaláskor egy keskeny csíkot levágtam és szétnyílt a tészta.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Melinda
Tárkonyos sertésragu
Tárkonyos sertésragu

Az olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd a zúzott fokhagymát is. Felöntjük 50 ml vízzel, majd megszórjuk a pirospaprikával és a köménnyel. Ha a hagymás alap zsírjára pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HÉTVEZÉR TOKÁNY
HÉTVEZÉR TOKÁNY

Háromféle húsból készítjük: 60 dkg csont nélküli marha-, 60 dkg ugyanilyen sertés- és 60 dkg borjúhúst veszünk hozzá és kisebb kockákra vágjuk össze, külön-külön téve a húsfajtákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Schnitzelpfanne von Dr Oetker
Schnitzelpfanne von Dr Oetker

Munkaidö: ca. 45 perc. pihenési idö: ca. 1 nap / nehézség: Egyszerü / Kalorien p. P.: nincs megadva Szelethust megmossuk majd papirtörlövel szárazra töröljük sóval és borsal füsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TÖLTÖTT KARAJ GAZDAGON
TÖLTÖTT KARAJ GAZDAGON

:A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. A kolbászt karikákra,az újhagymát 5-6 cm-es darabokra vágjuk. A két darab tojást megfőzzük. Elkészítés:A hússzeletek egyik felére teszünk 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk