- 500-600 g hús (comb)
- 50 g füstölt szalonna
- 2 fej hagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- majoránna
- mustár
- só
- bors
◾️A húst felcsíkozzuk.
◾️A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük majd a pörcöt félretesszük.
◾️A maradék zsíron megpirítjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük.
◾️Visszatesszük a szalonnapörcöt, fűszerezzük és mustárral ízesítjük.
◾️Felöntjük vízzel és belekeverjük a félbevágott paradicsomot és paprikát.
◾️A húst puhára pároljuk.
Tésztával, rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.
A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. A tejfölt, a mustá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük, hideg víz alatt hagyjuk kihűlni. Majd eltávolítjuk a héjukat. A darált húst egy tálba öntjük, hozzáadjuk a nyers tojásokat, a zsemlemorzsát, a fűszer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, kissé kiverjük, befűszerezzük, és állni hagyjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és karikára vágjuk. A hagymát és a zöldpaprikát megtisztítjuk, megmossuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéskarajt kiklopfoljuk, majd sóval, borssal, a zúzott fokhagymával fûszerezzük, s meglocsoljuk az olívaolajjal. A karfiolt kisebb rózsáira szedjük, sózott vízben roppanósra fõ...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű