- 500-600 g hús (comb)
- 50 g füstölt szalonna
- 2 fej hagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- majoránna
- mustár
- só
- bors
◾️A húst felcsíkozzuk.
◾️A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, majd a pörcöt félretesszük.
◾️A maradék zsíron megpirítjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük.
◾️Visszatesszük a szalonnapörcöt, fűszerezzük és mustárral ízesítjük.
◾️Felöntjük vízzel és belekeverjük a félbevágott paradicsomot és paprikát.
◾️A húst puhára pároljuk.
Tésztával, rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.
Először a golyókat állítjuk össze. A darált húst egy tálba rakjuk és hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk és egész apró golyókat formázunk. (Nekem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű20 percig hűtőben tartjuk , majd panírozzuk, 2 tojás , liszt , zsemlemorzsával.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pác hozzávalóit kanállal egy tálba jól összekeverem, belenyomom a fokhagymagerezdeket is. A 2-3 ujjnyi csíkokra elvagdalt oldalast beleforgatom jól a pácba, majd pár órán át ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző nap a húst megtisztítjuk, a bőrét az alatta lévő zsírréteggel együtt, ujjnyi szélességben, hosszában és keresztben bevágjuk. A fűszereket, só nélkül, az áttört fokhagymával...
Elkészítési idő: 3 h Nehézség: Közepes