500 g karaj
250 g mexikói zöldség keverék
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint majoranna
víz
A felcsíkozott karajt felteszem olajon pirítani.
Mikor levet enged hozzáadom a sót, a borsot és a majoránnát. (ízlés szerint.)
Fehéredésig főzöm, majd hozzá adom a zöldségkeveréket és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Megszórom liszttel, elkeverem.
Fedő alatt kb 10 percig főzöm. Eközben párszor megkeverem. Mikor elfőtte a levét, akkor kicsit összepirítom. És el is készült.
Sült krumplival tálalom. :)
A húsokat sózom, borsozom, majd a morzsába forgatom, utána a tojásba és végül a lisztbe. Forró olajban aranyszínűre sütöm. A tepsibe a 2 leves kockát elmorzsolom, a vizet beleön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst alaposan megtisztítjuk, ha van rajta nagyon zsíros rész, azt esetleg eltávolítjuk és felkockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát, a paprikát kockára, a paradic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSertés combot használtam, melyet nem túl nagy szeletekre vágtam. Egyenletes vastagságúra klopfoltam. Bedörzsöltem, sóval, borssal, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával. Egy nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húshoz adjuk a hozzávalókat, és jól összegyúrjuk, kidolgozzuk. A sajtot 15 egyforma csíkra vágjuk. A bekevert fasírtot gondolatban elosztjuk 15 egyenlő részre, és a sajt...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: Könnyű