Sertéscombot (1 kg) használtam, amit kétszer ledaráltam, egy fej vöröshagymával és 4 cikk fokhagymával együtt.
A húst fűszereztem sóval, borssal, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel. Két tojást ütöttem bele, 6 evőkanál zsemlemorzsát adtam hozzá. Alaposan összegyúrtam és hagytam egy félórát állni.
Utána vizes kézzel a húspépből, diónyinál kicsit nagyobb gombócokat készítettem.
Egy edényben vizet forraltam, sóztam és a forrásban lévő vízbe raktam a gombócokat. Megkavartam, lefedtem, a hőfokot kicsit lejebb vettem, hogy csak gyöngyözzön a víz és 25 percig főztem.
Amikor megfőtt, szűrőkanállal kiszedtem, lecsepegtettem és olvasztott vajjal összeráztam.Félre tettem.
A zsömlét áztassuk be hideg vízbe. Míg ázik, a többi hozzávalót tegyük egy tálba. A zsömléből nyomogassuk ki a vizet, és ezt is keverjük hozzá az edény tartalmához. Gyúrjunk kisebb...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hagymát és a paprikát megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A húst megmossuk és felkockázzuk, majd 3-4 percen át pirítjuk a hagymával. Mikor feldobja a lev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 40-50 dkg felkockázott disznó combból csinálsz egy pörkölt alapot, de nem kell bele az elején a paradicsom, paprika. 2. A pörkölt befejeztével öntsünk rá egy kevés vizet, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy serpenyőben a tarjaszeleteket forró olajban megsütöm, sóval, borssal, köménnyel ízesítem, majd egy tepsibe teszem. A maradék olajon megdinsztelem a felaprított vöröshagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű