Családireceptkönyv.hu

Rablóhús sütőben


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
Sertéslapocka
húsos szalonna
krumpli
cukkini
lilahagyma
zöldpaprika
pici olaj
gyros fűszerkeverék
+ saslik pálca, vagy hurkapálca

Elkészítés:



Olajból és fűszersóból egy kis pácot készítünk, amibe beleforgatjuk a megközelítően egyforma kockákra vagdalt husikat. Hagyjuk is benne állni egy kicsit. A szalonnát a hússal megegyező nagyságúra daraboljuk. Megtisztítjuk a krumplit és a hagymát, megmossuk a cukkinit és a paprikát. A cukkinit először vastagabb karikákra, majd félbe vágjuk, a paprikát csíkokra, majd még darabokra. A krumplit is nagyobb kockákra vagdaljuk, a hagymát pedig ujjnyi szélesre karikázzuk. Ezután már nincs más dolgunk, mint ízlés szerint összeállítani a nyársakat. Amikor készen vannak, megszórjuk a zöldségeket is egy kis fűszersóval, betesszük egy tepsibe a nyársakat, pici vizet öntünk alá, és letakarjuk fóliával. Így sütjük kb. 30 percig, hogy a hús és a krumpli is átpuhuljon, majd levesszük a takarást, és hagyjuk, hogy egy kis színt kapjanak a nyársak.

Rablóhús  sütőben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csülök - Fokhagymás füstölt csülök - OK
Csülök - Fokhagymás füstölt csülök - OK

1. A főtt csülköt kicsontozzuk, majd a húst hosszúkás, vékony csíkokra vágjuk. 2. A tojást habosra verjük a tejjel (csülöklével), hozzáadjuk a lisztet, a megtisztított és leres...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
A TÖLTÖTT HÚSTEKERCSEK FENSÉGES BURGONYÁS BUNDÁBAN
A TÖLTÖTT HÚSTEKERCSEK FENSÉGES BURGONYÁS BUNDÁBAN

Készítsük el a tölteléket, főzzük meg a gombát és vágjuk vékony csíkokra. A hagymát vágjuk karikára és pirítsuk meg forró olajban. Reszeljük le a sajtot, vágjuk apróra a petrezs...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás húsgolyók paradicsom mártással
Fokhagymás húsgolyók paradicsom mártással

Darált húst tálba teszem, hozzá adom az apróra vágott fokhagymát a fűszereket és a tojást. Jól összedolgozom. Bár hasonlít a fasírthoz, mégsem forgatom zsemlemorzsába. Forró bő ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Aszalt szilvával töltött hosszúkaraj
Aszalt szilvával töltött hosszúkaraj

A karajt 3 helyen felszúrjuk, és annyi aszalt szilvát dugunk bele, amennyit nem szégyenlünk.. Kerámiaedénybe tesszük, a tetejét megsózzuk és kevés zsiradékot és vizet teszünk alá,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk