menu

Családireceptkönyv.hu

Lecsós szelet rizzsel


Írta:

Elk. idő: 1,5óra
Adag: 2-3fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 szelet sertéskaraj
15 dkg császárszalonna
6 db paprika
3 db paradicsom
plusz lecsóalap egy kevés ha van otthon
1 db vöröshagyma (nagy)

őrölt bors
1 mokkáskanál pirospaprika
4-5 evőkanál olaj
1 dl víz
2 bögre rizs

Elkészítés:


A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután hagyjuk legalább fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
A császárszalonnát vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A paprikát a paradicsomot, és a vöröshagymát szeleteljük fel.
Egy serpenyőbe tegyük bele a felkockázott szalonnát, majd addig süssük, hogy szép színt kapjon. Ekkor szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékhoz adjunk hozzá két evőkanál olajat, majd süssük a hússzeletek mindkét oldalát kifehéredésig. Ezután tegyük hozzá az elősütött szalonnát, majd öntsük fel a vízzel, és félig lefedve a serpenyőt, addig főzzük még a víz majdnem teljesen elfől. (ezalatt a hús félpuhára fől)
Egy másik serpenyőbe hevítsük fel a maradék olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, és addig pároljuk még kissé összeesik. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt paprikát, és a paradicsomot is. Szórjuk meg egy kevés sóval, forgassuk össze, majd pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen.
Amikor a hús alól már majdnem teljesen elfőtt a víz, öntsük hozzá a lecsós alapot, majd pároljuk tovább. Közben ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg a pirospaprikával. (a paprika és a paradicsom főzés közben enged annyi levet amiben készre fől)
Főzés közben többször rázogassuk meg, de ne keverjük, mert összetörnek a zöldségek. Addig főzzük, még a hús teljesen megpuhul, de a paprika roppanós maradjon.
Közben készítsünk a lecsós szelethez ízlés szerinti köretet, majd azzal tálaljuk.

Lecsós szelet rizzsel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Torma levélben töltött káposzta
Torma levélben töltött káposzta

A torma leveleket meg tisztítom, lemosom, szárától megszabadítom, és forró vízben kiabárolom, majd jól kimosom, ugyan is, keserű íze van de,, ha jól kikezelem, akkor ez megszűnik...

Elkészítési idő: 30-40-perc
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Sonkás-sajtos karaj
Karaj - Sonkás-sajtos karaj

1. A karajszeleteket megmossuk, leszárogatjuk, kissé kiverjük. Megsózzuk, mindkét oldalukat lisztbe forgatjuk, majd a megforrósított olajban oldalanként 2-2 percig sütjük, ezután k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gyors cigánypecsenye
Gyors cigánypecsenye

A karajt 2 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük. A szalonnát 2 vékony szeletre vágjuk, majd bevágjuk. A szalonnát egy serpenyőben kisütjük, kivesszük, melege...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Göngyölt csülök- Valitól
Göngyölt csülök- Valitól

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk