80 dkg lapocka, 5-10 dkg zsír, szalonnabőr, köröm v. bőrös hús, 1 kg savanyú káposzta, szemes bors, köménymag, babérlevél.
A lapockát kis kockákra darabolni, mint pörköltöt elkezdeni főzni. Amikor a húsdarabok félig puhák, hozzáadni a savanyú káposztát, babérlevelet, egész borsot, kissé fölengedni vízzel, hogy ellepje. Jó, ha van benne vmi 'bőrös'. Füstölt hús is lehet. Födő alatt lassan főzni. Izlés szerint tehető bele rizs, árpa, gersli. Gőzbucival a legjobb.
Behabarható kis vzzel elkeveert sima liszttel. Tálaláskor tejföllel.
A krumplikat héjában megfözzük majd hadjuk kihülni. A hússzeleteket fölszeleteljük borssal füszerezzük,én pl vékonyabbra fölszeletelt karajt még kétfele vágtam el mert könyebben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarját ki kikloffoljuk majd gyorsan mind két oldalát átsütjük. Tepsibe rakjuk. Elkészítjük a tölteléknek valót. A tojást villával össze törjük, a a májjat elkaparjuk, a petrezs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát megtisztítjuk,karikára vágjuk és félig megsütjük. 2. A húst felszeleteljük,kiklopfoljuk,sózzuk,grillfűszerrel megszórjuk és kevés olajon elősütjük. 3. A zöld...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz• A hús nagyobb egyforma kockákra vágjuk. Megsózzuk, megszórjuk fekete borssal és őrölt köménnyel. Egy tepsiben zsírt forrósítunk majd a hússzeleteket elősütjük. • Az elősütött hú...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Könnyű