Családireceptkönyv.hu

Borsos tokány


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertéstarja
1 nagy fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika (nagyobb)
50 g szalonna - kolozsvári (füstölt)

1 kávéskanál feketebors (őrölt)
1 teáskanál búzaliszt (BL55)
2 evőkanál étolaj

Elkészítés:


1. A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apró darabokra vágjuk, a paprikát, paradicsomot szintén apróra vágjuk.
2.A szalonna bőrét levágjuk, és kis kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk az olajat majd az apróra vágott hagymát megdinszteljük.
3. Hozzáadjuk a húst is. Fehéredésig pirítjuk vele.
4. Hozzáadjuk a sót, őrölt fekete borsot, paprikát, paradicsomot, összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
5. Addig főzzük, míg a hús puha lesz, illetve hagyjuk a maradék vizet elfőni. (Ha fedő nélkül főzzük, akkor kb akkorra lesz puha a hús, mire elfőtte a vizet és már csak a szaft marad rajta.) Ekkor megszórjuk a liszttel, elkeverjük és forralunk rajta egyet. Így egy picit sűrűbb lesz a szaftja.
6. Tésztával, vagy nokedlivel, és kevés tejföllel tálaljuk az elkészült borsos tokányt. ;)

Trükkök, tippek, praktikák:


Borsos tokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Resztelt máj
Resztelt máj

Hagymát szálasra, zsíron kicsit dinsztel, vége felé rá a szeletelt fokhagyma. Rá a felcsíkozott máj, kicsit később a majoranna, kicsit később a pirospaprika Felönt fél dl vízze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Borsos tokány
Borsos tokány

• A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A sz...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Pozsonyi hústekercs - OK
Karaj - Pozsonyi hústekercs - OK

1. A tarját ledaráljuk, majd hozzákeverjük a tejfölt. 2. A karajt megtisztítjuk, kicsontozzuk, majd kiklopfoljuk. 3. Minden szelet közepére sonkakrémet rakunk, majd felteke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar cigánypecsenye
cigánypecsenye

A tarját sütés előtti nap bepácolom ebbe a pácba. Egy tálba összekeverem a pácot.1 ujjnyi vastagra, de inkább kicsit keskenyebbre szeletelem majd lekenem a tarját vele. Éjszakára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk