menu

Családireceptkönyv.hu

Borsos tokány


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertéstarja
1 nagy fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika (nagyobb)
50 g szalonna - kolozsvári (füstölt)

1 kávéskanál feketebors (őrölt)
1 teáskanál búzaliszt (BL55)
2 evőkanál étolaj

Elkészítés:


1. A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apró darabokra vágjuk, a paprikát, paradicsomot szintén apróra vágjuk.
2.A szalonna bőrét levágjuk, és kis kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk az olajat majd az apróra vágott hagymát megdinszteljük.
3. Hozzáadjuk a húst is. Fehéredésig pirítjuk vele.
4. Hozzáadjuk a sót, őrölt fekete borsot, paprikát, paradicsomot, összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
5. Addig főzzük, míg a hús puha lesz, illetve hagyjuk a maradék vizet elfőni. (Ha fedő nélkül főzzük, akkor kb akkorra lesz puha a hús, mire elfőtte a vizet és már csak a szaft marad rajta.) Ekkor megszórjuk a liszttel, elkeverjük és forralunk rajta egyet. Így egy picit sűrűbb lesz a szaftja.
6. Tésztával, vagy nokedlivel, és kevés tejföllel tálaljuk az elkészült borsos tokányt. ;)

Trükkök, tippek, praktikák:


http://aprosef.hu/borsos_tokany_recept

Borsos tokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gonda
Bakonyi sertésszelet - VIDEO
Bakonyi sertésszelet - VIDEO

A kisebb gombákat egyben hagyjuk, a közepeseketü, a nagyobbakat negyedeljük. Száraz, forró, füstölésig hevített serpenyőben lepirítjuk a gombát, majd kiszedjük. A hússzeleteket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zúzott fokhagymás borda
Zúzott fokhagymás borda

A hússzeleteket enyhén kiverjük, megsózzuk, rászórjuk az apróra vagdalt fokhagymát, majd zsemlemorzsába mártjuk. A húskalapáccsal gyengén beleverjük a morzsás fokhagymát, ezután li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Sertésszelet bakonyi módra
Sertésszelet bakonyi módra

A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a szalonnát kockázzuk, a gombát nagyobbakra daraboljuk. A paradicsomot és a paprikát is felaprítjuk. A szalonnát ropogósra pirítjuk,...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Birsalmás sült oldalas, grillezett cukkini és édesbu
Birsalmás sült oldalas, grillezett cukkini és édesbu

Az oldalas szeleteket előfőzzük. A vizet sózzuk, borsozzuk. Adunk hozzá hagymát, fokhagymát, babérlevelet. A húst is megsózzuk és a vízbe tesszük. Lábasban másfél óra, kuktában kör...

Elkészítési idő: 1 ó 45 p
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk