1 kg sertéstarja
1 nagy fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika (nagyobb)
50 g szalonna - kolozsvári (füstölt)
só
1 kávéskanál feketebors (őrölt)
1 teáskanál búzaliszt (BL55)
2 evőkanál étolaj
1. A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apró darabokra vágjuk, a paprikát, paradicsomot szintén apróra vágjuk.
2.A szalonna bőrét levágjuk, és kis kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk az olajat majd az apróra vágott hagymát megdinszteljük.
3. Hozzáadjuk a húst is. Fehéredésig pirítjuk vele.
4. Hozzáadjuk a sót, őrölt fekete borsot, paprikát, paradicsomot, összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
5. Addig főzzük, míg a hús puha lesz, illetve hagyjuk a maradék vizet elfőni. (Ha fedő nélkül főzzük, akkor kb akkorra lesz puha a hús, mire elfőtte a vizet és már csak a szaft marad rajta.) Ekkor megszórjuk a liszttel, elkeverjük és forralunk rajta egyet. Így egy picit sűrűbb lesz a szaftja.
6. Tésztával, vagy nokedlivel, és kevés tejföllel tálaljuk az elkészült borsos tokányt. ;)
A sertés apróhúst csíkokra vágjuk, majd megmossuk, és lecsepegtetjük. A füstölt szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd a 2,8 literes Mesterszakács serpenyőben kisütjük a zsírját. Hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit mosd meg, hámozd meg és vágd hasábokra. A húst öblítsd le, töröld szárazra, és vágd ujjnyi hosszú csíkokra. A szalonnát is aprítsd fel. A hagymát és a fokhagymát hámozd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst csíkokra vágom, a vöröshagymát és fokhagymát megpucolom. A szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágom és egy serpenyőben felteszem sülni. Az összevágott vöröshagymát a kicsit me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Fasírt készítése: 20-25 dkg darált húst összedolgozunk, 1 db egész tojással, 1 db vízben áztatott, kinyomott zsemlével, és reszelt fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz