Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

A nagyi ínyenc fasírozottja


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg sertéslapocka,
1 db egynapos zsemle,
1 tojás,
1,5 dkg só,
1 cikk fokhagyma,
kávéskanálnyi finomra vágott vöröshagyma,
kávéskanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyem,
késhegynyi törött bors,
2 evőkanálnyi zsemlemorzsa,
20 dkg zsír.

Elkészítés:


Készíthetjük úgy is, hogy sertés- és marhahúst vegyesen használunk, 25-25 dkg-ot. Egy zsemle helyett használhatunk 2 zsemlét is, ebben az esetben 2 tojással állítjuk össze a vagdalt húst. A darálva vásárolt húst 4 órán belül fel kell használni, addig is hideg helyen kell tartani.

Ha otthon daráljuk meg a húst, előzőleg megmossuk, az inakat eltávolítjuk és apróra felvágjuk. A zsemléket vízben (vagy tejben) megáztatjuk, nagyon jól kicsavarjuk, szétmorzsoljuk (vagy a hús után ledaráljuk), a húshoz adjuk. 5 dkg zsírt olvasztunk, az olvasztott zsírba beletesszük a finomra vágott hagymát, kevergetéssel mérsékelt tűzön puhára pároljuk, hozzákeverjük a finomra vágott petrezselymet, pár pillanatig azzal is hevítjük, majd a húsra öntjük. Aki fokhagymásan szereti, 1 kis cikk fokhagymát (egy zsírpapíron) péppé kaparva szintén a húshoz kever. A húst megsózzuk, megborsozzuk, nagyon jól kidolgozzuk (különben a sütésnél repedezik), megízleljük, ha szükséges, kissé megsózzuk. Zsemlemorzsával megszórt deszkára (vagy tiszta papírlapra) két-tojás nagyságú halmokat rakunk (kb. 8 db-ot), nedves kézzel meggömbölyítjük. A morzsás deszkára téve, széles késsel ujjnyi vastagságú, korong alakú szeleteket készítünk. Mindkét oldalát morzsába vagy lisztbe mártjuk, és bő, forró zsírban, a rántott szelethez hasonló módon sütjük.

A nagyi ínyenc fasírozottja

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Töltött káposzta - OK
Karaj - Töltött káposzta - OK

1. Vékonyra kiverjük a karaj vagy sovány tarjaszeleteket, és hosszában kettévágjuk. 2. Összegyúrjuk a darált húst a rizzsel, a tojással, sóval, borssal meg kiskanálnyi apróra v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Gombás hagymás tarja házi csalamádéval
Gombás hagymás tarja házi csalamádéval

A húsokat befűszerezem és sorban lerakom a tepsi aljára. A hagymát félfőre vágom a gombát szeletelem Egy nagy tálban összekeverem sóval, borssal a ketchuppal és a mustárral, zúzot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes-mustáros sertésoldalas hagymás krumpliágyon
Mézes-mustáros sertésoldalas hagymás krumpliágyon

A sertésoldalast előfőzöm kuktában, a fűszerekkel, babérlevéllel, fokhagymával. Amikor megpuhult a tepsiben elterített krumplira és hagymára fektetem, a kevés főzőlével meglocsolt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rozmaringos karaj egyben sütve
Rozmaringos karaj egyben sütve

Melegítsd be a sütőt 180 fokra. Ha van légkeverésed, kapcsold be azt is. A rozmaringos karaj előkészítéséhez pucold meg a répákat és vágd hosszában ketté a fokhagymafejeket. Ha sz...

Elkészítési idő: 105 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk