Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Fetás húsbatyu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g sertés darált hús
2 tojás
50 g zsemlemorzsa
100 g fetasajt (lehet kecskesajt is)
1 kis evőkanál oregánó
só, bors
kb. 200 g trappista sajt
egy kisebb csomag bacon szalonna

Elkészítés:


A húst összedolgozzuk a többi hozzávalóval, kivéve a fetasajtot, mert azt a legvégén morzsoljuk bele és óvatosan keverjük hozzá, nem kell, hogy teljesen szétmenjen, maradjanak látható darabok a húsmasszában.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A sajtból kockákat vágunk.
Evőkanállal szakítunk a húsmasszából és a közepébe nyomunk egy trappista sajt darabot, majd hurka formára igazítjuk és baconba tekerjük.
Sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk őket, majd 190 fokon pirosra sütjük.

Fetás húsbatyu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rántott hus
Rántott hus

A húst egy kicsit kiklopfolom, sózom, A tojást felverem, a húst panírozom (liszt, tojás, prézli ) Egy serpenyőben bő olajban megsütöm, majd lecsepegtetem és tálalom.

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertésszelet pikáns szószban
Sertésszelet pikáns szószban

A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és fűszerpaprikával, majd fél óráig pihentetjük. Serpenyőben zsírt hevítünk, és a liszttel vékonyan megszórt h...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajttal töltött fasírt (Sóbors)
Sajttal töltött fasírt (Sóbors)

A sajtot vágjuk fel kis darabokra, tegyük félre. A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre. A darált húst tegyük keverőtálba, fűszerezzük sóval és borssal. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Alföldi káposztás csülök
Alföldi káposztás csülök

Legjobb zárható cserépedényben elkészíteni (Pataki tál, római tál, römertopf). A tálat hideg vízbe áztatjuk. Ezután a csülköt megmossuk, a szőröket leperzseljük, lekaparjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk