Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vadas sertéshúsból


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1kg sertéskaraj
2fej vöröshagyma
5db sárgarépa
4db fehérrépa
babérlevél
bors
ételízesítő

2 evőkanál mustár
3dl tejföl
1 púpozott ek. liszt

Elkészítés:


A vöröshagymát, a sárgarépát és a fehérrépát megtisztítjuk, összevágjuk. A húst felszeleteljük. A hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, ezt követően hozzáadjuk a zöldségeket és a hússzeleteket. Felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel. Két órán át főzzük, hogy jó puha legyen a hús. (Közben a tejfölt a mustárt és a lisztet egy kis tálban csomómentesre keverjük.) Ezután a szeleteket kiszedjük egy tányérra, a zöldségeket pedig botmixerrel pépesítjük.Ezt a pépet behabarjuk a korábban elkészített tejfölös egyveleggel. A mártáson még egyet rottyantunk és már kész is.

A vadast spagettivel tálaljuk.

Vadas sertéshúsból

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csülöktekercs házi tormával
Csülöktekercs házi tormával

A csülköt egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap kivesszük, áttesszük egy nagy lábasba, annyi friss vizet engedünk rá, amennyi bőven ellepi. Mellédobjuk az egész borsot, a...

Elkészítési idő: 14+2,5 ÓRA
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Dubarry szelet
Dubarry szelet

A karfiolt kisebb rózsákra szedjük é ssós vízben megfőzzük. A húst kiklopfoljuk, megsózzuk és lisztbe forgatjuk, majd olajban elősütjük. Ebből az olajból pecsenyelevet készítünk:...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Pecsenyehús
Pecsenyehús

• A hús nagyobb egyforma kockákra vágjuk. Megsózzuk, megszórjuk fekete borssal és őrölt köménnyel. Egy tepsiben zsírt forrósítunk majd a hússzeleteket elősütjük. • Az elősütött hú...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Mustáros karaj 2 - OK
Karaj - Mustáros karaj 2 - OK

1. A húst kicsontozzuk, megsózzuk, majd az olajon átsütjük. 2. Bekenjük a Piros Arannyal, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a vizet, lefedjük, és megpároljuk. 3. A mustárt ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk