Családireceptkönyv.hu

Vadas sertéshúsból


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1kg sertéskaraj
2fej vöröshagyma
5db sárgarépa
4db fehérrépa
babérlevél
bors
ételízesítő

2 evőkanál mustár
3dl tejföl
1 púpozott ek. liszt

Elkészítés:


A vöröshagymát, a sárgarépát és a fehérrépát megtisztítjuk, összevágjuk. A húst felszeleteljük. A hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, ezt követően hozzáadjuk a zöldségeket és a hússzeleteket. Felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel. Két órán át főzzük, hogy jó puha legyen a hús. (Közben a tejfölt a mustárt és a lisztet egy kis tálban csomómentesre keverjük.) Ezután a szeleteket kiszedjük egy tányérra, a zöldségeket pedig botmixerrel pépesítjük.Ezt a pépet behabarjuk a korábban elkészített tejfölös egyveleggel. A mártáson még egyet rottyantunk és már kész is.

A vadast spagettivel tálaljuk.

Vadas sertéshúsból

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos fasírtgolyók baconbe tekerve
Sajtos fasírtgolyók baconbe tekerve

A darált húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, borsot, a fokhagymakrémet (zúzott fokhagymát), majd jól összedolgozzuk. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cigànypecsenye
Cigànypecsenye

A bőrös szalonnából szeleteket vágunk, majd a szeleteket úgy vágjuk be, hogy a bőr egyben maradjon, és a vágások fél cm-re kövessék egymást. A bevágott szalonnát lábosban kis lángo...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Káposztás gombóc
Káposztás gombóc

A tarját sózzuk borsozzuk v. vegetával beszórjuk állni hagyjuk. A savanyú káposztát kicsit átmossuk hogy ne legyen nagyon savanyú. a hússzeleteket elősütjük kevés olajon v. zsíron...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk