1,5 kg egyben hagyott sertés oldalas
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl víz vagy sör
ízlés szerint csípős édesítő (házi vagy Édes Anna/Erős Pista)
fél dl olaj
1 fej vöröshagyma aprítva
2 gerezd fokhagyma szétnyomva
20 dkg sertésmáj apróra vágva
4 db zsemle beáztatva, kinyomkodva
2 egész tojás
fél tk őrölt kömény
1 csokor petrezselyem felaprítva
só, bors
ha igényli akkor kevés zsemlemorzsa
A húst csont felett felszúrjuk, minél nagyobb zsebet készíttetünk rá. Megmossuk és a fűszerekkel alaposan beízesítjük. Félre tesszük és közben elkészítjük a tölteléket.
Olajon megfuttatjuk a hagymát, rátesszük a májat és összesütjük. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzáadjuk a beáztatott, majd kinyomkodott zsemléket, az aprított petrezselymet, a tojásokat és a többi fűszert. Jó alaposan összedolgozzuk, és az oldalasba töltjük. Nem kell nagyon feszesre tömni. Ha elkészültünk vele akkor a rést hústűvel lezárjuk.
A kimaradó tölteléket a hús mellé halmozzuk. Aláöntjük a vizet vagy a sört, és lefedjük alufóliával.
200 fokra előmelegített sütőben puhulásig pároljuk, majd fedetlenül 180fokon pirosodásig sütjük. Ha kihűlt a csontok mellett remekül szeletelhető.
A karajt szeletekre vágjuk, kiverjük, sóval, borssal meghintjük. Kockára szeljük a gombát, a májat és a sonkát. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, hozzákeverjük a gombát, a májat...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTisztítsd meg a húst, majd vágd kockákra. Ezután a krumplival is járj el hasonlóképp, valamint a szalonnát is csíkozd fel, végül a hagymát is vágd apró kockákra. A krumplit főzd me...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: KözepesA gombócok hozzávalóiból, az olaj kivételével, összeállítjuk a húsos masszát, melyből kis golyókat formálunk és forró olajban kisütjük. A paprikáshoz a hagymát apróra vágjuk, megm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kicsontozott sertéskarajt szeletekre vágom, és vékonyra kiverem. 2. Sóval, borssal meghintem. 3. A gombát, a gépsonkát és a szárnyas májat egyforma kockára vágom....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű