4 szelet sertés tarja vagy comb
1 fej vöröshagyma
1 üveg natur lecsó
3-4 dl tarhonya
kevés liszt
2-3 evőkanál étolaj
só
vegeta (ha szeretjük)
Először a tarhonyát 1 kanál étolajon, egy kiskanálnyi apróra vágott hagymával kissé megpirítjuk.
Sózzuk majd annyi meleg vizet öntünk rá (ebbe keverhetünk 1 kis kanálnyi vegetát), hogy éppen ellepje. Én sütőben szoktam elkészíteni 120 fokon fedő alatt kb 25-30 perc alatt megpuhul.
A húst kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, majd lisztbe forgatjuk.
Felforrósítunk 2 kanál olajat és a hús mindkét félét hirtelen átsütjük. Kevés vizet öntünk alá és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
A hagymát felszeleteljük, hozzáadjuk a húshoz, kicsit megfonnyasztjuk.
Ráöntjük a natúr lecsót és felforraljuk, szükség esetén utána ízesítjük. Egyet rottyan és kész.
Közben a tarhonya is elkészült, tálalhatunk.
1. A húst 1,5 cm-es kockákra vágjuk, és megsózzuk. 2. A finomra vágott hagymát a fele zsírban sárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, egy kevés vizet öntünk rá, és felfor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szokásos módon palacsintákat sütünk. 2. Közben kevés olajon megdinszteljük a húst, majd rádobjuk az apró kockára vágott gombát és készre pároljuk. 3. Sóval, őrölt bors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször készítsük el a pácot, amiben a húsok pihenni fognak. Öntsük egy tálba a 4 evőkanál olajat, nyomjunk hozzá 4 gerezd fokhagymát és a mustárokat. Szórjuk hozzá a fűszerpaprika...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű