4 szelet sertés tarja vagy comb
1 fej vöröshagyma
1 üveg natur lecsó
3-4 dl tarhonya
kevés liszt
2-3 evőkanál étolaj
só
vegeta (ha szeretjük)
Először a tarhonyát 1 kanál étolajon, egy kiskanálnyi apróra vágott hagymával kissé megpirítjuk.
Sózzuk majd annyi meleg vizet öntünk rá (ebbe keverhetünk 1 kis kanálnyi vegetát), hogy éppen ellepje. Én sütőben szoktam elkészíteni 120 fokon fedő alatt kb 25-30 perc alatt megpuhul.
A húst kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, majd lisztbe forgatjuk.
Felforrósítunk 2 kanál olajat és a hús mindkét félét hirtelen átsütjük. Kevés vizet öntünk alá és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
A hagymát felszeleteljük, hozzáadjuk a húshoz, kicsit megfonnyasztjuk.
Ráöntjük a natúr lecsót és felforraljuk, szükség esetén utána ízesítjük. Egyet rottyan és kész.
Közben a tarhonya is elkészült, tálalhatunk.
Elkészítése: A húst 3-4 szeletre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A burgonyát felszeleteljük és kiolajozott tepsibe tesszük, rárakjuk a húsokat. A paradicsomlébe keverjük a zúzott f...
Elkészítési idő:A fokhagymát megtisztítjuk. A húst befűszerezzük. A sertéscombot egy lábasba tesszük a fokhagymával, zsírral és a köménymaggal. Annyi vizet öntünk rá, hogy félig ellepje és fedő a...
Elkészítési idő:A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket. A szalonnákat beleteszem egy tányérba é...
Elkészítési idő: kb 1óra