4 szelet sertés tarja vagy comb
1 fej vöröshagyma
1 üveg natur lecsó
3-4 dl tarhonya
kevés liszt
2-3 evőkanál étolaj
só
vegeta (ha szeretjük)
Először a tarhonyát 1 kanál étolajon, egy kiskanálnyi apróra vágott hagymával kissé megpirítjuk.
Sózzuk majd annyi meleg vizet öntünk rá (ebbe keverhetünk 1 kis kanálnyi vegetát), hogy éppen ellepje. Én sütőben szoktam elkészíteni 120 fokon fedő alatt kb 25-30 perc alatt megpuhul.
A húst kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, majd lisztbe forgatjuk.
Felforrósítunk 2 kanál olajat és a hús mindkét félét hirtelen átsütjük. Kevés vizet öntünk alá és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
A hagymát felszeleteljük, hozzáadjuk a húshoz, kicsit megfonnyasztjuk.
Ráöntjük a natúr lecsót és felforraljuk, szükség esetén utána ízesítjük. Egyet rottyan és kész.
Közben a tarhonya is elkészült, tálalhatunk.
1. A húst kiklopfoljuk. 2. A szalonnát kockákra vágjuk, majd a darált hússal, fűszerekkel és fokhagymával összekeverjük. 3. A masszát a hússzeletekre kenjük, majd összegöng...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Megmossuk a húst, szárazra töröljük, majd 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. 2. A szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd olajon kissé megpirítjuk. 3. Rádobjuk az apróra vágott hagym...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A sütőt 170 fokra bekapcsoltam. 2. Az egész oldalasokat egy vékonyan kiolajozott/zsírozott tepsibe fektettem, mindkét oldalukat sóztam, borsoztam, megszórtam őket az apróra vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeselkészítés Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. Addig megtisztítjuk, és félbevágjuk a hagymákat. A fokhagymákat is megtisztítjuk, 5 gerezdet apróra vágunk, a másik 5 gerezdet egyben h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű