Családireceptkönyv.hu

Lecsós szelet tarhonyával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 szelet sertés tarja vagy comb
1 fej vöröshagyma
1 üveg natur lecsó
3-4 dl tarhonya
kevés liszt
2-3 evőkanál étolaj

vegeta (ha szeretjük)

Elkészítés:


Először a tarhonyát 1 kanál étolajon, egy kiskanálnyi apróra vágott hagymával kissé megpirítjuk.

Sózzuk majd annyi meleg vizet öntünk rá (ebbe keverhetünk 1 kis kanálnyi vegetát), hogy éppen ellepje. Én sütőben szoktam elkészíteni 120 fokon fedő alatt kb 25-30 perc alatt megpuhul.

A húst kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, majd lisztbe forgatjuk.

Felforrósítunk 2 kanál olajat és a hús mindkét félét hirtelen átsütjük. Kevés vizet öntünk alá és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.

A hagymát felszeleteljük, hozzáadjuk a húshoz, kicsit megfonnyasztjuk.

Ráöntjük a natúr lecsót és felforraljuk, szükség esetén utána ízesítjük. Egyet rottyan és kész.

Közben a tarhonya is elkészült, tálalhatunk.

Lecsós szelet tarhonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Székelykáposzta
Székelykáposzta

A húst tisztítsd meg alaposan, mosd át, majd vágd egységes méretű kockákra, lehetőleg ne túl nagyokra. A káposztát mosd ki, a hagymát kockázd fel, ahogyan a füstölt tarját is. A sz...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Közepes
share
Rántott töltött karaj
Rántott töltött karaj

A vastagabbra szeletelt húst félbe vágjuk úgy, hogy ne vágjuk szét! Enyhén kiveregetjük, sózzuk. A töltelékhez: A zsemlét tejben megáztatjuk, kifacsarjuk, a főtt tojásokat fel...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FŰSZERES TARJA
FŰSZERES TARJA

A felszeletelt kiklopfolt, sózott tarját ,paprikás lisztbe mártom és hirtelen kisütöm mindkét oldalát. Egy nagy edénybe pakolhatom és tarka borssal megszórom. A visszamaradt olajb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mézes mustáros sült sonka
Mézes mustáros sült sonka

A sonkát egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Ezután a megtisztított zöldségekkel együtt egy edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi, fűszerezzük és fedő alatt las...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk