Családireceptkönyv.hu

Szűzérme gombapaprikássa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:












50 dkg sertésszűzpecsenye
70 dkg szegfűgomba
1 fej vöröshagyma
2-3 evőkanál olaj
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 paradicsom
1 paprika
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
törött bors

Elkészítés:


A szűzpecsenyéről letisztítjuk a hártyát. 5-6 dkg-os szeletekre vágjuk. Gyengén kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. Az érméket felforrósított olajban mindkét oldalán átsütjük. Tányérra szedjük és felhasználásig félretesszük. A sütésből visszamaradt olajban, egy csipet sóval, üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük egy kevés vízzel. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot, majd a tűzre visszatéve zsírjára pirítjuk. Beletesszük a szegfűgombát. Ízesítjük sóval, törött borssal és addig pároljuk, amíg a gomba levet nem ereszt és puhává nem válik. A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, teszünk hozzá egy kevés forró lét a gombáról, összekeverjük, majd behabarjuk vele a paprikást. Belerakjuk a szűzérméket és együtt jól összeforraljuk. Galuskával tálaljuk.

Szűzérme gombapaprikássa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar fasírt
fasírt

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük el a hús a 2 db tojással, a ketchuppal, mustárral és a zsemlemorzsával. A kenyeret áztassuk be pár percre, nyomkodjuk ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertésborda burgonyás, sajtos bundában
Sertésborda burgonyás, sajtos bundában

A karajt leszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk. A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük. A lisztből, tojásból, reszelt burgonyából kevés vízzel sűrű palacsinta tésztát keverünk. Belef...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket. A szalonnákat beleteszem egy tányérba é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros gombás sertéstokány
Mustáros gombás sertéstokány

Egy serpenyőben felolvasztom a zsírt, és a felkockázott hagymát elkezdem megpirítani rajta. Hozzáadom a csíkokra szeletelt sertéscombot, sóval és borssal ízesítem. Minden oldalát...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk