menu

Családireceptkönyv.hu

Szűzérme gombapaprikássa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:












50 dkg sertésszűzpecsenye
70 dkg szegfűgomba
1 fej vöröshagyma
2-3 evőkanál olaj
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 paradicsom
1 paprika
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
törött bors

Elkészítés:


A szűzpecsenyéről letisztítjuk a hártyát. 5-6 dkg-os szeletekre vágjuk. Gyengén kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. Az érméket felforrósított olajban mindkét oldalán átsütjük. Tányérra szedjük és felhasználásig félretesszük. A sütésből visszamaradt olajban, egy csipet sóval, üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük egy kevés vízzel. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot, majd a tűzre visszatéve zsírjára pirítjuk. Beletesszük a szegfűgombát. Ízesítjük sóval, törött borssal és addig pároljuk, amíg a gomba levet nem ereszt és puhává nem válik. A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, teszünk hozzá egy kevés forró lét a gombáról, összekeverjük, majd behabarjuk vele a paprikást. Belerakjuk a szűzérméket és együtt jól összeforraljuk. Galuskával tálaljuk.

Szűzérme gombapaprikássa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vajpuha tojásos hús
Vajpuha tojásos hús

Az ujjnyi vastag rövidkaraj szeleteket zsemlemorzsába forgatjuk, és két fóliaréteg között húskalapáccsal kb. a duplájára klopfoljuk. A tojásokat enyhén felverjük, beleszórjuk a só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar V ali féle Tarja sonkaprésben
V ali féle Tarja sonkaprésben

én 3 napig sóban tartottam és egy hétig vizes pácban... aztán ment a présbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kitti
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

◾️A szalonnát apróra vágjuk és kb. 3/4-ig megpirítjuk. ◾️Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és tovább pirítjuk. ◾️Ezután mehet bele a felkockázott hús, am...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Bakonyi sertéstokány
Karaj - Bakonyi sertéstokány

1. A sertéshúst hosszúkás csíkokra, a szalonnát kockákra, a gombát nagyobb szeletekre, a hagymát finomra vágjuk. 2. Az edényben a szalonna zsírját alacsony fokozaton kiolvasztj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk