4 szelet csontos karaj
Páchoz :
Piros Arany
mustár
4 nagy gerezd preselt fokhagyma
1 kis fej hagyma
frissen őrölt bors
olaj
Zoldsegsalata :
friss uborka
piros hagyma
piros kápia
paradicsom
so
kevés olaj
A hússzeleteket izles szerint bekenjuk Piros Arannyal,mustárral,frissen őrölt borssal,preselt fokhagymaval,es az aprora vagdalt hagymaval.
Sot nem tettem, mert a Piros Arany elegge sos.
Egy mélyebb tálba kis olajat öntünk, és ebbe helyezzük a már bekent hússzeleteket.
A hússzeletekre még egy pici olajat öntünk.
Alufóliával letakarva egy éjjelre a hűtőbe tesszük.
Ha még aznap szeretnénk megsütni, akkor is mindenképp kell legalább 3-4 óra, hogy az ízek alaposan összeérjenek.
Egy tepsit kikenünk zsírral vagy olajjal, es belehelyezzuk a husokat.
Kb. 1,5 dl vizzel felontjuk, es alufoliaval letakarjuk.
Elomelegitett sutoben, kozepes langon sutjuk, ha a viz elparolog rola, es meg a hus nem eleg puha akkor meg keves forro vizzel potoljuk.
Amikor a hus puha, akkor levesszuk a foliat es meg keves ideig visszatesszuk, hogy kicsit piruljon.
Zoldsegsalata
Az uborkat, hagymat,paradicsomot,kápiát vekonyra szeleteljuk.
Egy talba tesszuk, sozzuk, jol osszekverjuk, es keves olajat ontunk a tetejere...
A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn ugyan úgy készítem, mint a székely káposztát, csak nem savanyú hanem gyalult, lesózott és kinyomkodott fejeskáposztából. Pörköltöt készítek amibe a füstölt húst rögtön bele i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz. A hagymákat olajon megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt alap), ráön...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesA karalábét megpucoljuk, cikkekre vágjuk, forrásban lévő sós vízben főzzük 5 percig. a sertéskarajból szeleteket vágunk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon mindkét olda...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű