- kb. 600 g sertésszűz
- só, bors
- 6 - 7 szelet bacon
- 1 kanál olaj
A mártás hozzávalói:
- 2 kanál olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kanál mustár
- 300 g üveges gomba
- 500 ml tejszín
◾️A mártáshoz az olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a mustárt, a lecsepegtetett gombát, ráöntjük a tejszínt és felforraljuk.
◾️A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk majd a baconnel megegyező szélességű korongokra vágjuk és körbe tekerjük a szalonnával az érméket.
◾️Utána egy kevés olajon megpirítjuk mindkét oldalát kb. fél perc alatt.
◾️Ezután fedő alatt 5-5 percet sütjük mindkét oldalt.
Köretként párolt zöldséget, rizst vagy burgonyát kínálhatunk.
1. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. 2. Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és felöntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bőrkét megtisztítjuk, átmossuk, és fűszeres vízben előfőzzük. Teszünk bele 1 csípős paprikát, 1 babérlevelet, 1 gerezd fokhagymát, 1 közepes nagyságú vöröshagymát, és csipetnyi s...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűElőkésztésnél minden hártyát, eret el kell távolítani, ezután 8-10 mm-es szeleteket kell ferdén vágni. Sózni csak a tányéron! A májat mindkét oldalán 1.5 -maximum 2 percig süssétek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sonkaszeleteket kiklopfoljuk. 2. A darált húst összedolgozzuk a tojással és egy fejnyi vöröshagymával. 3. Kaporral, sóval, borssal ízesítjük. 4. A maradék vöröshagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű