Szűzpecsenye:
- kb. 600 g sertésszűz
- só, bors
- 6 - 7 szelet bacon
- 1 ek olaj
Mártás:
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek mustár
- 300 g üveges gomba
- 500 ml tejszín
A mártáshoz az olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a mustárt, a lecsepegtetett gombát, ráöntjük a tejszínt, és felforraljuk.
A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk majd a baconnel megegyező szélességű korongokra vágjuk és körbetekerjük a baconnel az érméket utána egy kevés olajon megpirítjuk mindkét oldalát kb. fél perc alatt. Ezután fedő alatt 5-5 percet sütjük mindkét oldalt.
Köretként párolt zöldséget, rizst vagy burgonyát kínálhatunk ?.
Az almát, a krumplit, a hagymát, a paprikát duci gerezdekre vágjuk, a kolbászt karikázzuk, a szalonnát nagyon vékonyra szeljük (én szeleteltet veszek). A tepsi közepét kirakjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt dörzsöljük be az olaj és a fűszerek keverékével és egy éjszakára tegyük hűtőbe lefóliázva. Másnap tegyük egy serpenyőbe, forró olajba és kevés víz hozzáadásával egy „kérg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, mossuk, hagyjuk szűrőn lecsöpögni. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd 6 érmére vágjuk....
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesA csirkemellet és a hagymát felkockázzuk, és egyszerre kezdjük pirítani kevés olajon. Addig a tészta vizét is feltesszük főni. Ha a csirkemell megpirult, rátesszük a kukoricát, ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz