Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás-sörös sült oldalas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertés oldalas
sok fokhagyma
fél dl olaj
1, 5 dl sör
fokhagymás só
ételízesítő
3 evőkanál sertészsír
pirosarany vagy gulyáskrém

Elkészítés:


Az oldalast feldarabolom és fokhagymás sóval valamint ételízesítővel befűszerezem és a hűtőbe teszem minimum fél órára, de inkább több időre. A tepsit kiolajozom és beleteszem az oldalas darabokat. A fokhagymákat megtisztítom és a hús közé rakom. Ha nagy darabokban van a oldalas akkor késsel vágok kis zsebeket a húsba és oda is teszek fokhagymát.
Ha ez megvan akkor a hús alá öntöm a sört. A hús tetejére teszem kis darabokban a sertészsírt. Alufóliával lefedem, és előmelegített sütőbe teszem. Az első 10 percbe magas hőfokon sütöm, majd 10 perc után alacsony lángon sütöm. Kb. 1 óra elteltével megnézem a húst és megkenem a húsok mindkét oldalát piros arannyal vagy gulyáskrémmel.
Mindkettő jó hozzá, én már mindkettővel próbáltam. Ha a hús már megpuhult akkor leveszem az alufóliát róla és mindkét oldalát megpirítom egy kicsit. Sült krumplival tálalom.

Trükkök, tippek, praktikák:


A sült húsokhoz, ezért ehhez is néha tejfölös mártogatóst készítek. A húst és a mellé tálalt krumplit is lehet bele mártogatni. Úgy készítem, hogy egy nagy pohár tejfölbe keverek ételízesítőt és zúzott fokhagymát. Nagyon finom, érdemes kipróbálni. Az egyszerű sült krumplit is fel lehet vele dobni.

Fokhagymás-sörös sült oldalas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Oldalas
Oldalas

Egy magas falú tepsire lesz szükségünk. Ebbe kevés olajat teszünk, felkaríkázzuk a hagymát, és a felével kibéleljük a tepsi alját. Így, hogy megágyaztunk a húsnak, egyrészt alulról...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Rakott burgonya darált hússal 1 - OK
Darált - Rakott burgonya darált hússal 1 - OK

1. Vöröshagymát a zsírral üvegesre pirítom, majd a húst fehéredésig keverem hozzáadom a paprikát, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje, sózom és készre zsírjára főzöm. 2....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Fasírt
Fasírt

A zsemlét vízbe áztatjuk. A húst fokhagymával,fűszerekkel,tojással összekeverjük. A zsemlét jól kinyomkodjuk és belekeverjük a többi hozzávalóba. Kis golyókat formálunk belőle,majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconban sült darálthús
Baconban sült darálthús

A darált húst összekevered az ételízesítővel, borssal, pici sóval. A bacon szeleteket egymás mellé fekteted (csomagonként) úgy, hogy picit fedjék egymást. Ráteríted a darált hús ke...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk