Családireceptkönyv.hu

Tarja savanyukáposzta ágyon!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Igazi téli étel. Sertéshús, savanyúkáposzta sütőben készítve. A végeredmény pedig tulajdonképpen toroskáposzta lett, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy mindössze 10 percnyi emberi erőforrást igényelt...

Elkészítés:


Egy közepes tepsit vékonyan kikentem
sertészsírral, majd rászórtam
kb 50 dkg savanyú káposztát (ha túl savanyú, átmoshatjuk, ha nem elég fűszeres, azt pótolhatjuk, neklem ez most teljesen jó volt így). Rászeleteltem
2 fej hagymát,
több gerezd fokhagymát, majd ráfektettem a
sóval, borssal fűszerezett
tarja szeleteket (lehet kb 1 kg és lehet őket "sűrűn" rakni, mert úgyis összesülnek) a finnyásaknak, mint pl a fiam, használhatunk karajt is, ezek tetejére azonban tenyünk egy kis húsos szalonnát, hogy ne száradjon ki. A tepsit fóliával lefedve 150 fokos sütőbe tettem bő egy órára, majd a a fóliát levéve bő fél órát sütöttem 200 fokon.

Tarja savanyukáposzta ágyon!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Omlós sertéstarja
Omlós sertéstarja

A húst megmossuk, papírtörlőn leitatjuk a vizet és frissen darált fekete borssal beszórjuk. A mustárt összekeverjük az egyik evőkanál olívaolajjal és bekenjük a hússzeleteket. Fr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: László
Ragacsos juhar és Bourbon sertésborda
Ragacsos juhar és Bourbon sertésborda

Tegye az ecetet, a vizet, a babérleveleket, a fahéjat, a cukrot, a kősót és a hagymát egy nagy serpenyőbe, nagy lángon. Keverjük össze, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a bordákat, m...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Nehéz
share
Sertésborda óvári módra
Sertésborda óvári módra

Andi konyhája

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges rizses hús
Zöldséges rizses hús

A vöröshagymát pucold meg, mosd meg, és kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a kisebb kockákra vágott húst. A paradicsomot és a paprikát is szeld fel, és dobd a húshoz. Sózd, borsoz...

Elkészítési idő: 25p + 1ó 20perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk