1 kisebb fejes káposzta,
60 dkg sertés hús,
15 dkg rizs,
1 nagyobb fej hagyma,
1 lecsó paprika,
1 paradicsom,
pár szem köménymag (akár el is hagyható),
1 kisebb db füstölt hús vagy csont,
édesnemes paprika,
só,
tejföl.
Én ugyan úgy készítem, mint a székely káposztát, csak nem savanyú hanem gyalult, lesózott és kinyomkodott fejeskáposztából.
Pörköltöt készítek amibe a füstölt húst rögtön bele is főzöm, amikor kb 1 órája fő beleteszem a káposztát és felengedem vízzel. Felforralom és kevéssel utánna a tisztított mosott rizst is hozzá teszem. Készre főzöm.
Ízlés szerint lehet tejfölt tenni rá.
1. A húst kicsit kiklopfoljuk, és a széleit bevagdossuk. 2. Megsózzuk majd lisztbe forgatjuk. 3. Az olaj felét felforrósítjuk, majd beletesszük a húst. Addig pirítjuk mindk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHidegvízzel 2-3x kiáztatni a tüdőt és a disznófejet A szemét körbe kell vágni, ki kell venni főzés előtt. 10-12 liter forró vízben főzni 1,5 óráig úgy, hogy jól ellepje. Akkor f...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz1. A darált húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, borsot, a fokhagymakrémet (zúzott fokhagymát), majd jól összedolgozzuk. 2. A megtisztított petrezselyemlevelet a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA húst a fűszerekkel összegyúrjuk, majd állni hagyjuk, hogy jól összeérjenek az ízek. Vizes kézzel megformázzuk őket, majd forró olajban megsütjük. (Az eredeti recept parázson k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű