1 kisebb fejes káposzta,
60 dkg sertés hús,
15 dkg rizs,
1 nagyobb fej hagyma,
1 lecsó paprika,
1 paradicsom,
pár szem köménymag (akár el is hagyható),
1 kisebb db füstölt hús vagy csont,
édesnemes paprika,
só,
tejföl.
Én ugyan úgy készítem, mint a székely káposztát, csak nem savanyú hanem gyalult, lesózott és kinyomkodott fejeskáposztából.
Pörköltöt készítek amibe a füstölt húst rögtön bele is főzöm, amikor kb 1 órája fő beleteszem a káposztát és felengedem vízzel. Felforralom és kevéssel utánna a tisztított mosott rizst is hozzá teszem. Készre főzöm.
Ízlés szerint lehet tejfölt tenni rá.
1. A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, grill fűszerrel megszórjuk, és kevés vajon elősütjük. 2. A paradicsomot, csípős paprikát, vöröshagymát szeleteke vágjuk. 3. A hússzele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát lereszeljük és kinyomkodjuk a levét. A gombát leszűrjük és a paprikával együtt apróra vágjuk. Minden hozzávalót egy tálba teszünk és jól összegyúrjuk. Ha túl lágy a mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst gyengén megklopfoljuk és megsózzuk, és legalább 30 percig pihentetjük. Egy serpenyőben olajat melegítünk, és a szeletek mind két oldalát néhány perc alatt megsütjük. A hagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós palacsinta tésztát készítünk, és kisütjük. A darált húst sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük, és vajon megpároljuk. Ha szükséges, kevés alaplevet öntünk alá. A vörö...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes