28 cm-es kuglós formához:
1 kg darált hús
10-15 dkg rizs
1 kisebb vörös hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kk piros paprika
só, bors
1 közepes fej savanyú káposzta (10-15 levél)
olaj
28 cm-es kuglófsütőt kikenünk olajjal és körbe rakjuk savanyú káposzta levelekkel, úgy hogy a szélei lelógjanak.
Egy tálban elkészítjük a tölteléket ( ahogy a töltött káposztához szoktuk), kitöltjük a kuglófsütőt hússal, vissza hajtjuk a leveleket és a fennmaradt levelekkel beborítjuk a húst.
180-200 fokon kb. 45-50 percig sütjük.
Egy tálcára borítjuk, kicsit várunk, hogy hűljön, szebben lehet szeletelni.
A kását (darát) felöntjük vízzel, és átmossuk. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg a víz színe már teljesen tiszta lesz. A füstölt sonkát és szalonnát apró kockákra vágjuk. A v...
Elkészítési idő: