2 kg nyers, sótlan szalonna (zsírszalonna)
1 pohár só (1,5 dl-s pohár)
10 szem fekete bors
1,2 liter víz
3 babérlevél
9 gerezd fokhagyma
A vizet öntsd egy edénybe és forrósítsd fel, majd tedd bele a sót. Forrald fel és vedd le a tűzhelyről.
A szalonnát vágd kisebb darabokra, hogy beleférjen a befőttesüvegbe. Tedd a szalonnadarabokat egy 3 literes befőttesüvegbe, rakd köz a babérlevelet és a megtisztított fokhagymagerezdeket, szórd közé a borsot.
Mikor kihűlt a sós víz, öntsd rá és zárd le az üveget. Egy napig hagyd állni szoba hőmérsékleten, majd tedd a hűtőszekrénybe 14 – 16 napra.
Majd szedd ki az üvegből, szeleteld fel és már fogyasztható is.
Ha unod az abált szalonnát, de mégis vágysz valami különlegességre, ezt próbáld ki! A hentesnél vásárolj friss, sózatlan szalonnát és már készülhet is a finomság!
Felszeleteljük adagonként egy-egy szeletre. A szeleteket bevágjuk annyira, hogy széthajthassuk. Olajban a felszeletelt póréhagymát megpirítjuk, hozzáadjuk az előkészített gombát, s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk, összekeverjük a koriander maggal és a vörösborral egy tálban, majd hűtőbe tesszük másfél- 2 órára. Olívaolajat melegítünk egy lábasban, és a lecsepegtetett...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes1. Sertésszeleteket kiklopfolsz, sózod, borsozod, egy kis kakukkfű is mehet rá. 2. Krumplit és vöröshagymát felkarikázol. 3. Egy tűzálló tálat kiolajozol, beleteszel egy so...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csülköt jól megmossuk, fazékba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepje. Megsózzuk, az egész borssal, a megtisztított, negyedekbe vágott vöröshagymával és a zúzott...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes