2 kg nyers, sótlan szalonna (zsírszalonna)
1 pohár só (1,5 dl-s pohár)
10 szem fekete bors
1,2 liter víz
3 babérlevél
9 gerezd fokhagyma
A vizet öntsd egy edénybe és forrósítsd fel, majd tedd bele a sót. Forrald fel és vedd le a tűzhelyről.
A szalonnát vágd kisebb darabokra, hogy beleférjen a befőttesüvegbe. Tedd a szalonnadarabokat egy 3 literes befőttesüvegbe, rakd köz a babérlevelet és a megtisztított fokhagymagerezdeket, szórd közé a borsot.
Mikor kihűlt a sós víz, öntsd rá és zárd le az üveget. Egy napig hagyd állni szoba hőmérsékleten, majd tedd a hűtőszekrénybe 14 – 16 napra.
Majd szedd ki az üvegből, szeleteld fel és már fogyasztható is.
Ha unod az abált szalonnát, de mégis vágysz valami különlegességre, ezt próbáld ki! A hentesnél vásárolj friss, sózatlan szalonnát és már készülhet is a finomság!
A masszát bekeverem,a spenótot fokhagymával,sóval megpárolom. Alufóliára kis zsírt kenek,erre fedésben lerakok bacon csíkokat,rásimítom a masszát. Rápakolom a sonka és sajtszelete...
Elkészítési idő: 1 óraElső lépésben vágd a húst nagyjából 4-5 cm-es kockákra. Az elérhető források szerint hagyományosan Vietnamban ezt az ételt bőrös lapockából készítik, én is ezt használtam. 1 kg-os...
Elkészítési idő:A hagymát megdinszteljük az olajon, rárakjuk a felkockázott húst. Fehéredésig pirítjuk, közben kevergetjük, majd megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük kevés vízz...
Elkészítési idő: 1,5 óra