1 fej vöröshagyma
20-20 dkg sárgarépa és cukkini
2 gerezd fokhagyma
2 zsemle
25 dkg leveles spenót
só
frissen őrölt bors
1 tojás
1 kg sertéstagadó
80 dkg krumpli
5 dkg vaj
1,5-2 dl tej
só, bors
1 kis csokor medvehagyma
A kis fej kockázott vöröshagymát olajon puhára dinszteljük, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és cukkinit, a zúzott fokhagymát. A zöldségeket 5 percig pároljuk, majd beletesszük a felcsíkozott spenótot is. Átforgatjuk, hogy a spenót is összeessen. Sózzuk, borsuzzuk, és hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a vízbe áztatott, kifacsart zsemléket, a tojást, és újra sózzuk, borsozzuk a tölteléket. A dagadót felszúrjuk, beletöltjük a zöldséges tölteléket, hústűvel megtűzzük, tepsibe helyezzük, megkenjük olajjal, és 1,5 órára betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, villával összetörjük, megsózzuk és elkeverjük benne a felcsíkozott medvehagymát.
1. A sertéskarajt kb. 1 cm vastagra felszeleteljük, majd a szeleteket éles késsel kettévágjuk, úgy, hogy egyik oldalukon egyben maradjanak. 2. A húst enyhén kiverjük, sózzuk, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott beconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A sertéscombot, laskagombát és a szalonnát csíkokra a hagymát apróra vágjuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát és pár percig pároljuk. Hozz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes