6 szelet sertéskaraj
6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál paradicsompüré
fél teáskanál rozmaring
fél teáskanál bazsalikom
1 teáskanál édes pirospaprika
só, bors
olaj
A paradicsompürét, 2 evőkanál olajjal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel összekeverjük. A húsokat átkenjük a paradicsomos keverékkel, letakarjuk és hűtőben pihentetjük legalább 2 órán át. Az sem baj, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük. A húst kiolajozott tepsibe, vagy hőálló edénybe tesszük és öntünk rá pár csepp olajat és 0,5 dl vizet. Alufóliával letakarjuk és 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük. Majd levesszük a fóliát és nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Időközben megforgatjuk és ha szükséges öntünk hozzá még egy kevés vizet, hogy meg ne égjen.
A húst a többi hozzávalóval alaposan eldolgozom, majd fóliára téve téglalap alakúra nyújtom. A töltelék hozzávalóit is tetszés szerint aprítom, összekeverem, majd elosztom a fasí...
Elkészítési idő:A csontozott húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, átkenjük sóval és borssal, kiolajozott tepsibe tesszük. A bort, a paradicsomszószt, a fűszereket és a zúzott fokhagymát össze...
Elkészítési idő:A húst előző nap előkészítem. A tarját egy vágódeszkára fektetem. 5-6 gerezd fokhagymával és a szalonnával körbespékelem a húst. Körben megszórom a fűszerkeverékkel, alaposan beled...
Elkészítési idő: