• 4 szelet karaj csont nélkül
• 15 dkg füstölt szalonna
• 50 dkg gomba
• 1 db paprika
• 1 db paradicsom
• 2 dl tejföl
• 2 kanál finom liszt
• 2 tk pirospaprika
• 1 mk őrölt bors
• só
• 1 fej vöröshagyma
A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. A szalonnát vékony csíkokra a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A gombát alaposan megmossuk, szeletekre vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk,a pörcöt kiszedjük. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és a visszamaradt zsiradékban elősütjük, majd félre tesszük.
A zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és pár percig pároljuk. Beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk pirospaprikát szórunk rá. Ha a gomba levet engedett beletesszük a hússzeleteket és puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá.
Mikor a hús már puha a tejföllel elkevert liszttel behabarjuk óvatosan, hogy a hús ne törjön össze. Köretnek galuskát, rizst vagy főtt tésztát adhatunk.
A darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk. A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A lila hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A kiterített hússzeletek egyik oldalára teszünk 2-2 szelet bacont, 2 db mackósajtot, k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA darált húst a sajttal "összegyúrjuk", sózzuk (szálmojunk azzal, hogy a sajt már eleve sós), borsozzuk. Gombócokat formálunk a masszából (nekem 10 db lett), ellapogatjuk, és a hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hasaalját vágjuk fel nagyobb kockákra, majd tegyük egy edénybe, és adjuk hozzá a megtisztított, és feldarabolt zöldségeket. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes