• 4 szelet karaj csont nélkül
• 15 dkg füstölt szalonna
• 50 dkg gomba
• 1 db paprika
• 1 db paradicsom
• 2 dl tejföl
• 2 kanál finom liszt
• 2 tk pirospaprika
• 1 mk őrölt bors
• só
• 1 fej vöröshagyma
A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. A szalonnát vékony csíkokra a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A gombát alaposan megmossuk, szeletekre vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk,a pörcöt kiszedjük. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és a visszamaradt zsiradékban elősütjük, majd félre tesszük.
A zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és pár percig pároljuk. Beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk pirospaprikát szórunk rá. Ha a gomba levet engedett beletesszük a hússzeleteket és puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá.
Mikor a hús már puha a tejföllel elkevert liszttel behabarjuk óvatosan, hogy a hús ne törjön össze. Köretnek galuskát, rizst vagy főtt tésztát adhatunk.
Legjobb zárható cserépedényben elkészíteni (Pataki tál, római tál, römertopf). A tálat hideg vízbe áztatjuk. Ezután a csülköt megmossuk, a szőröket leperzseljük, lekaparjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tarhonyát kevés olajon arany barnára pirítjuk majd felöntjük 2,5x-es sós forró vízzel és készre pároljuk. 2. A húst kiklopfoljuk, grillfűszerrel megszórjuk. Kevés olajon sz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA felszeletelt gombát kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. A kikloffolt hússzeleteket kevés lisztbe forgatjuk, majd kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd ízlés szerint mindkét felét megszórjuk sóval, és állni hagyjuk kicsit. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk az étolaj...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes