- 1 db fél sertésfej
- 3 evőkanál BBQ száraz pác
- 2 evőkanál fokhagymás só
- Fél citrom leve
- BBQ kenőszósz
- 1 evőkanál mustár
A sertés fej húsos részét megkenem a mustárral, és bele dörzsölöm a BBQ száraz pácot.
A bőrös részét lemosom a citromlével, szárazra törlöm, majd meghintem a fokhagymás sóval.
100 fokra előmelegített BBQ sütőbe teszem kb 4 órára, közben többször megkenem a kenőszósszal.
Ha kellően átsült, alufóliába csomagolva a konyhai sütőbe teszem, alá öntök 1 doboz sört, és kb 1 órán keresztül készre párolom.
A sütőből kivéve kiveszem a csontokat, és a húst apró csíkokra vágom, vagy tépem, ízesítem a maradék szósszal.
A BBQ sütőbe pár darab füstölőfát is teszek. Általában a felső rácson készítem, az alsón pedig például oldalast.
A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertescombot nagyobb kockakra vagjuk. A hagymat felszeleteljuk vastagabb szeletekre. A fokhagymat aprora vagjuk. Egy edenybe beletesszuk a zsirt, es az olajat. Amikor a zsir...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: Könnyű1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. 2. Ezután lisztben megforgatjuk, mindkét oldalát elősütjük. 3. Egy nagy tálba fektetjük őket és ráhalmozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A májat, a húst és a szalonnát egy nagy edényben feltesszük főni; disznótor alkalmával az abalében főzzük meg. Amikor jó puha, a levéből kiemeljük, hűlni hagyjuk. 2. Visszamara...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű