Családireceptkönyv.hu

BBQ malacpofa


Írta:

Elk. idő: 6 óra
Adag: 8
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 1 db fél sertésfej
- 3 evőkanál BBQ száraz pác
- 2 evőkanál fokhagymás só
- Fél citrom leve
- BBQ kenőszósz
- 1 evőkanál mustár

Elkészítés:


A sertés fej húsos részét megkenem a mustárral, és bele dörzsölöm a BBQ száraz pácot.
A bőrös részét lemosom a citromlével, szárazra törlöm, majd meghintem a fokhagymás sóval.
100 fokra előmelegített BBQ sütőbe teszem kb 4 órára, közben többször megkenem a kenőszósszal.
Ha kellően átsült, alufóliába csomagolva a konyhai sütőbe teszem, alá öntök 1 doboz sört, és kb 1 órán keresztül készre párolom.
A sütőből kivéve kiveszem a csontokat, és a húst apró csíkokra vágom, vagy tépem, ízesítem a maradék szósszal.

Trükkök, tippek, praktikák:


A BBQ sütőbe pár darab füstölőfát is teszek. Általában a felső rácson készítem, az alsón pedig például oldalast.

BBQ malacpofa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kerti parti, Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar szabolcsi töltött káposzta
szabolcsi töltött káposzta

Először is a fej káposztát előfőzzük, majd ha már kihűlt, előkészítjük a töltéshez: leveleire bontjuk, a levelek erős torzsarészét kimetsszük, a leveleket félbe, vagy ha nagyon nag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Lencse malacsülttel - OK
Karaj - Lencse malacsülttel - OK

1. A malackarajt megmossuk, leszárítjuk, a bőrét sűrűn bevagdossuk, bedörzsöljük sóval, borssal és előmelegített, forró sütőben, kis vizet öntve alá hirtelen megpirítjuk, majd mérs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombás búbos karaj
Gombás búbos karaj

A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zsiradékkal együtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pincepörkölt (klasszikus)
Pincepörkölt (klasszikus)

A bográcsban felhevítem a zsírt és aranysárgára pirítom rajta az apróra vágott hagymát. Most belekeverem a felkockázott húst. Pár perc múlva megsózom, majd időnként kevergetve a ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk