0,5 kg darált hús
pici olaj
10 dkg gomba
2 dl paradicsomlé
pici étkezési keményítő
só, oregánó, bazsalikom
sajt
tészta
A darált húst sózzuk, pici olajon megsütjük,majd hozzátesszük a gombát, együtt tovább pároljuk. Felöntjük a paradicsomlével és vízzel. Pici étkezési keményítőt adunk hozzá,hogy szósz jelleget kapjunk, majd a végén oregánóval,bazsalikommal ízesítjük.Főtt tésztával és reszelt sajttal tálaljuk. Nagyon finom és egyszerű érdemes kipróbálni.
Kell kb. 60-70 dkg hátszín egyben, amit egy serpenyőben nagy lángon (olaj nélkül!) kérgesre sütünk minden oldalán. Kicsit hagyjuk hűlni, addig pedig: Lereszelünk egy citrom héját...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sót, borsot szórunk rájuk, majd olajon kisütjük őket, és egy jénaiba tesszük. 2. Rászórjuk a reszelt sajtot, majd sütőbe tesszük, hogy ráolvadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsba beletesszük a sót, az őrölt borsot és a lereszelt sajtot. Jól összekeverjük. A masszából tenyérnyi gombócokat formálunk és az asztalra terített folpackra rátesszük, de n...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt a tojással kikeverjük(tehetünk bele zúzott fokhagymát is). A húst lisztbe, tojásos tejfölbe, majd újra lisztbe fogatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű