Fél vödör (kb.3 kg) vér - az összeállt, savó nélküli része
kb.1 kg szalonna
kb.1 kg kövér hús
kb.0,5 kg rizs
kb.0,5 kg hagyma
kb.5 g csombor/borsikafű/kg
kb.5 g bors/kg
kb.5 g só/kg
(cukor és szegfűbors nélkül!)
Ugyanúgy készül, mint a májashurka, fontos, hogy a vért nem kell megfőzni!
Sertéscombot (1 kg) használtam, amit kétszer ledaráltam, egy fej vöröshagymával és 4 cikk fokhagymával együtt.A húst fűszereztem sóval, borssal, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegsütöm az 5-6 dkg-os karajszeleteket, és miután elkészültek, ugyanabba a serpenyőbe teszem a feldarabolt zöldségeket egy kis szalonnával együtt. Erős tűzön megpirítva, a félpuha...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A vöröshagymát megdinsztelem, majd ráteszem a kockára vágott húst és fehéredésig sütöm, majd a gombát és a paprikát is, és kicsit tovább dinsztelem. 2. Ezután sóval, borssal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarját felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk, majd lisztbe forgatva elősütjük. Egy nagy tálba a felszeleteljük a krumplit, a paprikát, a paradicsomot, a vörö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű