- 6 kg marha pacal egészben előfőzve
- 4 db sertés köröm feldarabolva
- 1 üveg lecsó
- 6 fej vöröshagyma feldarabolva
- 5 gerezd fokhagyma préselve
- 2 dl Házi piros arany
- 2 evőkanál őrölt bors
- 2 evőkanál őrölt köménymag
- 2 evőkanál őrölt majoránna,
- 2 db babérlevél
- 2 evőkanál sertés zsír
- 15 dkg füstölt kolzsvári szalonna kockázva
A pacalt többszöri átmosás, és egyszeri forrázás után csíkokra vágom.
Egy 8-10 literes edényben a zsíron a szalonnát kisütöm, majd a hagymát, és a fokhagymát megfonnyasztom, meghintem a piros paprikával. Kis pirítás után bele teszem a lecsót, a pacalt a körömmel együtt, piros aranyat teszek hozzá, valamint a fűszereket. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt kb 3 óra alatt addig párolom, míg a pacal megpuhul, szükség szerint tovább ízesítem
A csülköt hagymával, fokhagymával, borssal, sóval, vegetával, babér levéllel puhára fözzük. A megfőtt csülköt kicsontozzuk és ugy kötjük össze, hogy a bőre legyen kifelé. Beletess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszekeverjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a hus szeleteket. Jó ha egy éjszakát pácoljuk a husokat de mindenképpen pár orával az elkészités elött. . Természetesen ha van kertb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután hagyjuk legalább fél órát állni, hogy az ízek átjárják. A császárszalonnát vágjuk fel ízlés szerin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű