- 6 kg marha pacal egészben előfőzve
- 4 db sertés köröm feldarabolva
- 1 üveg lecsó
- 6 fej vöröshagyma feldarabolva
- 5 gerezd fokhagyma préselve
- 2 dl Házi piros arany
- 2 evőkanál őrölt bors
- 2 evőkanál őrölt köménymag
- 2 evőkanál őrölt majoránna,
- 2 db babérlevél
- 2 evőkanál sertés zsír
- 15 dkg füstölt kolzsvári szalonna kockázva
A pacalt többszöri átmosás, és egyszeri forrázás után csíkokra vágom.
Egy 8-10 literes edényben a zsíron a szalonnát kisütöm, majd a hagymát, és a fokhagymát megfonnyasztom, meghintem a piros paprikával. Kis pirítás után bele teszem a lecsót, a pacalt a körömmel együtt, piros aranyat teszek hozzá, valamint a fűszereket. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt kb 3 óra alatt addig párolom, míg a pacal megpuhul, szükség szerint tovább ízesítem
Hagymát zsíron megdinszteljük. Pirospaprikát rá és beletesszük a babot, a kockára vágott húst, vizet, sót és reszelt fokhagymát. Addig főzzük, amíg a bab megpuhul. Ekkor beletessz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA hagymát és a répát a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük, a fokhagymát finomra reszeljük, a zöldfűszereket felaprítjuk. A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük. Egy nagyobb s...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű1. A szalonnát üvegesre pirítjuk, majd a hagymával tovább pároljuk. 2. Hozzáadjuk a fűszereket és a kockára vágott szűzpecsenyét. 3. Kevés vízzel felengedjük, hogy ellepje....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karajt felvágjuk közepesen vastag szeletekre (ki sem kell klopfolni, mert úgyis összesülnek). 2. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk sertéssült fűszersóval és fokhagyma granulát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű