2 kg sertéslapocka
2 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanálnyi zsálya
1 teáskanálnyi édeskömény
2 teáskanál almaecet
1 húsleves kocka
só, bors
olaj
A húst nagy szeletekre vágjuk és kevés olajon mindkét oldalukat pirítjuk 2-3 percen át. A hagymát és a fokhagymát felszeleteljük, megdinszteljük, majd a fűszereket is rászórjuk és áttesszük a húsokat. Az almaecetet is belekeverjük, majd felöntjük 3 dl vízzel és hagyjuk felfőni. Áttesszük egy hőálló edénybe és 180 fokos sütőben puhára sütjük, a húsokat többször megforgatjuk, hogy jól átsüljenek.
A gerslit/rizst előzetesen 2-3 órára beáztatjuk, többször átmossuk, kétszeres mennyiségű sós vízben puhára pároljuk. A kelkáposzta-leveleket szétszedjük, a vastag ereket kivágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A dagadót jó alaposan megmossuk, majd előkészítjük a töltésre. 2. A füstölt tarját vagy sonkát ledaráljuk, majd összekeverjük a habosra felvert tojással, 1 evőkanál tejfölle...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőző nap, apróra vágott fokhagymával, szalonnával megtűzdeljük a húst. A sót 0,5 dl vízben feloldjuk és fecskendővel több oldalról a bőr alá juttatjuk, (Ha a bőrt só éri, akkor rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apró darabokra vágjuk, a paprikát, paradicsomot szintén apróra vágjuk. A szalonna bőrét levágjuk, é...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes