menu

Családireceptkönyv.hu

Karajba zárt sajtos csülök


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db csontozott füstölt csülök
9-10 szelet karaj
20 szelet bacon
1 nagy vöröshagyma
2 evőkanál mustár
300-400 g reszelt sajt
2 tojás
liszt

Elkészítés:


A csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt.

Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra.
A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinszteljük.
A csülköt a hagymát és a mustárt összekeverjük és egy zárható dobozba hűtőbe tesszük.
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és szintén hűtőbe tesszük.
Másnap a sütőt 180 fokra előmelegítjük
Az őzgerinc formát kibéleljük baconnal, úgy hogy a szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtjuk a végén.
Beleszórunk egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel kibéleljük.
Újra sajtot szórunk rá, majd az előző nap elkészített csülök töltelékkel jól megtömjük.
Ismét sajt jön, majd a maradék tojásba, lisztbe forgatott, karaj.
Megint sajt, amire ráhajtogatjuk a lelógó bacon szeleteket, és még a maradék baconnal a hiányzó részeket is befedjük.

A nagy gáztepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
Szép pirosra sütjük 180 fokon, kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csülkös rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük

Trükkök, tippek, praktikák:


1-2 rúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szaftos gombás sertéstarja
Szaftos gombás sertéstarja

A húst kiklopfoljuk, az oldalán több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Olajjal meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk, őrölt köménnyel, őrölt pirospaprikával és zú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Holstein szelet
Holstein szelet

A hús szeleteket megsózom, borsozom, majd folpack alatt kiklopfolom. A többi hozzávalót egy tálkában összekeverem, és megkenem vele a hús szeleteket, és egy tányérra teszem, fóli...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tonkatsu- Japán rántott szelet
Tonkatsu- Japán rántott szelet

A tarjaszeleteket lazán ütögesd át, majd egy hústűvel sűrűn szurkáld meg. A peremeiket 3 centinként vagdosd be, így nem ugrik össze a hús. Sózd, borsozd és a szokásos módon paníroz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Görög grill hús
Görög grill hús

Egy tálba beleöntjük az olívaolajat és a fehérbort. Megszórjuk a fűszerekkel. A fokhagymagerezdeket késlapjával kicsit összenyomjuk, a vöröshagymát karikákra vágjuk. A petrezselyme...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk