menu

Családireceptkönyv.hu

Egészben sült, pácolt oldalas


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg sertésoldalas nyúlja
7-8 gerezd fokhagyma
őrölt bors
darált kömény
ételízesítő
pikáns grillpor
csípős darált paprika

Elkészítés:


Az oldalasra nem szoktam olajos pácot készíteni, mert elég zsíros nélküle is. Megmosom a húst, majd papírtörlővel áttörlöm. Besózom, 7-8 gerezd zúzott fokhagymával jól bedörzsölöm, megszórom törött borssal, darált köménnyel, ételízesítővel, kevés csípős paprikával és pikáns grillporral. Egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap egy tepsibe disznózsírt teszek, ráhelyezem a húst, még a tetejére is rakok zsírt, vizet öntök alá és letakarva sütőben puhára sütöm. Mielőtt majdnem kész, leveszem az alufóliát és lassan megpirítom, így kisül belőle is a zsír.

Trükkök, tippek, praktikák:


Persze ez csak egy dolog, máskénmt is lehet, szokás szerint

Egészben sült, pácolt oldalas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szűz - Bakonyi rőzse
Szűz - Bakonyi rőzse

1. A szűzpecsenyét tokánynak felvágom (tehát vékony csíkokra), a gombát negyedekre, a hagymát és a szalonnát nagy kockákra szabdalom. 2. A húst zsiradékon a fokhagymával, sóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Mátrai borzaska
Mátrai borzaska

A húst kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát összenyomjuk, néhány csepp olajjal elkeverjük, és a péppel megkenjük a húsokat. Elkészítjük a bundát, azaz leresz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Mics muzsdélyos káposztával
Mics muzsdélyos káposztával

Elkészítés: A darált húsokat sóval, kevés borssal, reszelt vagy nagyon apróra vágott hagymával, fokhagymával, csipet csomborral, kakukkfűlevéllel és 1 teáskanál szódabikarbónával j...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Csirkemájjal töltött húsrudacskák
Csirkemájjal töltött húsrudacskák

Először a tölteléket készítjük el. A csirkemájat csíkokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd kacsazsírban üvegesre pároljuk. Beleborítjuk a májat, és az egész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk