Hozzávalók:
1,5 kg csont nélküli karaj egyben
10 dkg szeletelt bacon szalonna
1 húsleveskocka
20 dkg trappista sajt
1 szál kolbász
1 vöröshagyma
1 piros kaliforniai paprika
pác:
olaj
magyaros sültek fűszerkeveréke
vegeta
só
őrölt bors
pirospaprika
1. A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon.
Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.
2. Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg 1/2 óráig hideg vízben áztatott römertopfba
3. A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, aláöntünk 2 dl vizet, melyben feloldunk 1 húsleveskockát. Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot és kb 2 óra hosszat sütjük.
4. Mikor a hús puha, levesszük a römertopf tetejét és pirosra sütjük. A húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, krumplipürével tálaljuk.
A tésztával kezdem. Tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval, és a közepébe mélyedést készítek. Ide ütöm a tojásokat. Kézzel összegyúrom a tésztát (ha nem áll össze, adok hozzá...
Elkészítési idő: 50 perc1. A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni. 2. A sajtot reszeljük le, majd hagyjuk egy kicsit száradni. Ezután keverjük ös...
Elkészítési idő:A megmosott húst bedörzsöljük a fűszerekkel. Egy tepsit kikenünk zsírral, ráfektetjük a hússzeleteket, és 190 fokon 2 órán át fóliával letakarva sütjük. Amikor megpuhult, fólia n...
Elkészítési idő: 150 min