Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zsebes karaj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

1,5 kg csont nélküli karaj egyben
10 dkg szeletelt bacon szalonna
1 húsleveskocka
20 dkg trappista sajt
1 szál kolbász
1 vöröshagyma
1 piros kaliforniai paprika

pác:

olaj
magyaros sültek fűszerkeveréke
vegeta

őrölt bors
pirospaprika

Elkészítés:


1. A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon.
Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.

2. Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg 1/2 óráig hideg vízben áztatott römertopfba
3. A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, aláöntünk 2 dl vizet, melyben feloldunk 1 húsleveskockát. Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot és kb 2 óra hosszat sütjük.
4. Mikor a hús puha, levesszük a römertopf tetejét és pirosra sütjük. A húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, krumplipürével tálaljuk.

Zsebes karaj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Gombás-tejfölös aprópecsenye burgonyagombóccal
Gombás-tejfölös aprópecsenye burgonyagombóccal

A húst vékony csíkokra szeletelem. Apróra vágott hagymával forró olajon átsütöm. Hozzáteszem a szeletelt gombát, a paradicsomlével felöntöm, ízesítem borssal, sóval, majoránnával,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Ostyalapban rántott fasírt
Ostyalapban rántott fasírt

Elkészítése: Az ostyalapokat nedves konyharuha közé tesszük rövid időre, ( annyira, hogy majd felEzttudjuk tekerni törés nélkül) A darált húst összedolgozzuk a többi hozzá valóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges, húsos penne
Avatar Jenei Szilvia Kedvelnék
Zöldséges, húsos penne

A hagymákat felaprítjuk, zsiradékon megdinszteljük, közben sózzuk. A húst kockákra vágjuk, rátesszük a hagymára, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött kelkáposzta
Töltött kelkáposzta

A kel. leveleket megtöltjük. Egy tepsi aljába vágjunk ,olyan leveleket,ami már nem kell. Erre helyezzük a gombócokat . Vizet öntünk rá kb,annyit,hogy negyedrészig érjen a tepsiben....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk