80 dkg kicsontozott sertésdagadó
4 szikkadt zsömle
6 szelet bacon szalonna
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem
só, bors, majoránna, őrölt kömény
4 tojás (főtt)
1 db nyers tojás
tej
olaj
A húst óvatosan, hogy ki ne lyukadjon, éles, hegyes késsel felszúrjuk (az esetleges lyukakat vékony cérnával sűrűn bevarrjuk. A kezdők kérjék meg a hentest, hogy szúrja fel a húst) befűszerezzük a húst, majorannával, őrölt köménnyel, sóval, borssal.
A száraz zsemléket meleg vízben beáztatjuk és kicsavarjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. Az olajon megpirítjuk a hagymát és hagyjuk kihűlni.
A zsemléket alaposan kinyomkodjuk, a kockára vágott főtt tojásokkal, a nyers tojással, a petrezselyemmel együtt, hozzáadva a kihűlt hagymát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk.
Nem túl szorosan megtöltjük a masszával a húst, a nyílást bevarrjuk, és sütőedénybe fektetjük, amit előtte vékonyan olajjal vagy zsírral kikenjük. Aláöntök egy kevés vizet és tejet (a tejtől megduzzad egy kicsit a hús) fokhagymát dobok mellé, lefedem alufóliával és 200 fokon 50 perc alatt készre sütöm Miután a hús megpuhult, leveszem róla az alufóliát és betakarom a bacon szalonna szeletekkel és visszateszem a sütőbe, pirosra sütöm. A húst deszkára tesszük, 10 percig pihentetjük, kihúzzuk belőle a cérnákat, majd vékonyan felszeleteljük, gombás rizzsel tálalom.
A darált húsból golyókat gyúrunk. Ezeknek a közepébe nyomkodunk mozarella sajtot. Megforgatjuk a tojásban, lisztben, zsemlemorzsában a golyókat. Ezeket szépen kisütjük serpenyőbe...
Elkészítési idő:A húst kiklopfoljuk, az oldalán több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Olajjal meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk, őrölt köménnyel, őrölt pirospaprikával és zú...
Elkészítési idő:A bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott baconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...
Elkészítési idő: