Családireceptkönyv.hu

Brassói aprópecsenye (Szilágyi Balázs)


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


70 dkg sertésszűz (vagy comb, lapocka)
1,5 kg burgonya
6 gerezd fokhagyma
150 g szalonna (kolozsvári)
2 fej vöröshagyma (kb. 250 g)
6 dkg zsír vagy olaj (1+1 evőkanál)
150 g zöldpaprika (2 db)
100 g paradicsom (1 db)
150 g fagyasztott zöldborsó
Só (kb. 1/4 tk.)
Őrölt bors (kb. 1/2 tk.)
Majoránna (kb. 1/4 tk.)
Pirospaprika (kb. 1/2 tk.)

Elkészítés:


1. Legelső lépésben készítsd elő a krumplit. Tisztítsd meg és vágd kockákra.
2. Tedd fel a krumplit főni hideg, sós vízben. Ha felforrt, 10 percig főzd és szűrd le, még sütni is fogjuk.
3. Készítsd elő a többi zöldséget is. A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel. A paprikát csumázd ki, vágd ketté, ütögesd ki a magját és szeleteld fel fél cm-es csíkokra. A paradicsomot tedd 1 percre forró vízbe, húzd le a héját és vágd ki a csumáját, majd vágd apróbb darabokra.
4. A húst is tisztítsd meg, és vágd kisebb kockákra.
5. Kockázd fel a szalonnát is.
6. Forrósíts fel egy serpenyőt, adj hozzá 1 ek. (kb. 3 dkg) zsírt vagy olajat.
7. A húst pirítsd körbe a serpenyőben 5 perc alatt nagy lángon.
8. Tedd félre a húst a levével együtt egy tányérba vagy edénybe.
9. Ugyanabba a serpenyőbe tedd bele a másik 1 ek. zsírt vagy olajat, és pirítsd rajta a szalonnát kb. 4 percig.
10. Add hozzá a hagymát, és pirítsd ezt is kb. 3 percig.
11. Add hozzá a fokhagymát, pirítsd még fél percig. Vigyázz, mert ez könnyen megég.
12. Add hozzá a zöldpaprikát, és pirítsd 3 percig.
13. Húzd le a lángról, adj hozzá fél teáskanál pirospaprikát, keverd el, és add hozzá a paradicsomot.
14. Vedd a lángot közepesre, és pirítsd 1 percig.
15. Add hozzá a húst, levével együtt. Ízesítsd sóval, borssal és majoránnával.
16. Mindig nagyon kicsi vízzel (alkalmanként fél dl) felöntve főzd puhára a húst. Közben mindig hagyd, hogy zsírjára süljön. Sertésszűz esetében mindössze 10 percig kell főznöd, comb vagy lapocka esetében még 30-40 percig.
17. Közben a leszűrt krumplit bő, forró olajban süsd ki. Ez 2 adagban ment nekem, adagonként 12 percig tartott, mire ilyen szép aranyszínű lett. Sütés közben rázogasd a krumplit, majd szedd ki egy tányérba és tedd félre.
18. Amikor a hús megpuhult, hagyd még egyszer teljesen zsírjára sülni, és még 3 percig nagy lángon pirítsd, időnként megkeverve.
19. Add hozzá a krumplit, forgasd össze, és süsd még 2 percig.
20. Legvégül add hozzá a gyorsfagyasztott zöldborsót, és ezzel is összeforgatva süsd 2 percig.

Brassói aprópecsenye (Szilágyi Balázs)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lecsós szűzpecsenye kukoricás rizzsel
Lecsós szűzpecsenye kukoricás rizzsel

Rizst pici olajon megdinszteljük, megfőzzük, majd sóval, borssal és ételízesítővel ízesítjük. Félkész állapotában hozzáadjuk a leszűrt konzervkukoricát. A szűzpecsenyét apró kocká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kolbászos serpenyős hús
Kolbászos serpenyős hús

Vagy azt a nevet is adhatnánk neki, hogy kétserpenyős egytál. :) Két serpenyőben készül ugyanis, egyikben pároljuk-pirítjuk a krumplit, a másikban pedig pirítjuk a kolbászt és dar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar JÓASSZONY PECSENYÉJE
JÓASSZONY PECSENYÉJE

A tarját szeleteljük fel és klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg, majd dörzsöljük be összezúzott fokhagymával. A szeleteket kenjük be vékonyan mustárral és lefedve tegyük félre, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk