2 db csontos sertéscsülök
40 dkg fejes káposzta
20 dkg kolozsvári szalonna
15 dkg vöröshagyma
2 cikk fokhagyma,
só őrölt köménymag,
1 ek. ételecet
Előkészítés
A káposztát és a tisztított vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, összekeverjük, lesózzuk, fél óráig állni hagyjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát apróra törjük. A római cserépedényt 10 percig vízben áztatjuk. A húst fél órával a sütés előtt besózzuk.
Elkészítés
Miután a besózott káposzta levét kicsavartuk, összekeverjük a szalonnával, az apróra tört fokhagymával, köménymaggal és ecettel. Cserépedénybe rakjuk, majd rátesszük a csülköt. Az edény fedelét ráhelyezzük és előmelegített sütőben két óra alatt megsütjük. Tálalás előtt a húst kicsontozzuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sós vízben főtt krumpli illik hozzá.
1. Sertéshúsból (jobb esetben e mellé bélszínből és borjúhúsból is) vágj kis szeletkéket, fűszerezd borssal, majoránnával és pirospaprikával, majd hagyd állni egy fél órát. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócoka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított egész csülköt a fűszerekkel együtt meleg vízben feltesszük főni a kuktába, puhára főzzük, majd levében hagyjuk kihűlni. Miközben a csülök fő, összeállítjuk a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes