- zsemle
- tej
- darált pulyka/ darált sertés
- tojás
- hagyma
- só, bors, piros arany, gulyás krém
- zsemlemorzsa
- olaj
Egy kevés zsemlét, vagy kenyeret tejbe áztatunk, annyi időre, hogy könnyen morzsolható legyen.
A darált pulyka, vagy disznó húshoz hozzá keverjük, a tojást, és a gyengén pirított hagymát.
Ízesítjük sóval, borssal, piros arannyal, és gulyás krémmel - tetszés szerint. Miután elérte a megfelelő ízt, és kézzel jól összedolgoztuk, akkor kis gombócokat formálunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Végül forró olajban lassan pirosra sütjük, és a főzelékkel együtt tálaljuk.
1. Fasírt készítése: 20-25 dkg darált húst összedolgozunk, 1 db egész tojással, 1 db vízben áztatott, kinyomott zsemlével, és reszelt fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA darált húst egy mélyebb tányérba tesszük. Egy másik tálba beleöntjük a vizet, és időnként jól meg nyomkodva be áztatjuk a zsemlét vagy kenyeret. Egy kisebb lábosban kevés olajon...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított húst és a szalonnát kockára vágjuk. Egy lábasban kisütjük a szalonnát, amikor üveges, rátesszük az apróra vágott hagymát és együtt világosra pirítjuk. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepeshttps://receptneked.hu/egytaletelek/fasirtok-gombocok/isteni-falatkak1/?fbclid=IwAR0-ULYkmgevnx76y4SUyFTOgFs4SRr8sdXS2uDVphBgJeR3RLZYn-ihWmI
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű