- zsemle
- tej
- darált pulyka/ darált sertés
- tojás
- hagyma
- só, bors, piros arany, gulyás krém
- zsemlemorzsa
- olaj
Egy kevés zsemlét, vagy kenyeret tejbe áztatunk, annyi időre, hogy könnyen morzsolható legyen.
A darált pulyka, vagy disznó húshoz hozzá keverjük, a tojást, és a gyengén pirított hagymát.
Ízesítjük sóval, borssal, piros arannyal, és gulyás krémmel - tetszés szerint. Miután elérte a megfelelő ízt, és kézzel jól összedolgoztuk, akkor kis gombócokat formálunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Végül forró olajban lassan pirosra sütjük, és a főzelékkel együtt tálaljuk.
Az egész adag adatai: (sertéshúsból) 948 kalória 114g fehérje 13,9g szénhidrát 47,5g zsír
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarja szeleteket alaposan megtisztítjuk, a széleit kicsit bevagdaljuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze. Leitatjuk róla a vizet, majd meghintjük sóval, borssal. Egy tálba kanalazzu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst bepanírozzuk, kókuszzsírral vékonyan kikent tepsibe tesszük, megkenjük joghurttal (tejföllel helyettesíthető) és megszórjuk light sajttal. Légkeverésesen 30-35 perc alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa a káposztánk túlságosan savanyú, akkor kimossuk, ezzel kezdünk, ha nem akkor bő vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. A rizst megfőzzük. A szalo...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű