♥ A hús dinszteléséhez:
1 csésze szójaszósz
1 csontos sertésborda, félbe vágva
1 fej hagyma, megpucolva, negyedekre vágva
1 sárgarépa, megpucolva, karikákra vágva
1 darab 2.5cm-es gyömbér, megpucolva, felszeletelve
1 fejnyi fokhagyma, megpucolva, a gerezdek keresztben félbevágva
víz
♥ A befejezéshez:
2 evőkanál hoisin szósz
2 evőkanál osztriga szósz
1 evőkanál rizsecet
2 teáskanál szójaszósz
1 teáskanál shiraca szósz
1/3 csésze méz
1 zöldhagyma, apróra vágva
1 evőkanál szezámmag, pirítva
1. Tegyük a bordát egy mély, nagy lábos aljára. Keressük meg a lábos fedelét is, mert szükség lesz rá. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és öntsük fel annyi vízzel, hogy 2 cm-vel ellepje.
2. Közepes lángon kezdjük el melegíteni, forraljuk fel. Ha felforrt, vegyük vissza a hőfokot, és tegyük rá a fedőt. Lassan főzzük 1.5-2 órán át, amíg a hús meg nem puhul. A hús ekkora már összehúzódott a csontok között, és a bordák kb. 1.5 cm-re kiállnak. Ilyenkor a hús még rágos egy kicsit, de már mindenképpen puha.
3. Vegyük ki a bordát a lábosból, és öntsük át a dinsztelő keveréket. Később főzhetünk belőle levest. (Ha később szeretnénk befejezni a bordát, tegyük a folyadékkal együtt a hűtőbe.)
4. Tegyük egy kis tálba a hoisin, az osztriga, a shiraca és szójaszószt, a rizsecetet és a mézet, majd keverjük össze.
5. Melegítsük elő a sütőt 230 fokra, és tegyük a bordákat alufóliával kibélelt tepsire. Ecsetel kenjük be a bordák minden oldalát a szósszal.
6. Egészen addig kenegessük a húst, amíg úgy nem néz majd ki, mintha lakkréteg borítaná. Majd süssük addig, amíg kezd megbarnulni és karamellizálódni. Vegyük ki a sütőből, és vágjuk fel. Tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal és zöldhagymával.
A húst felkockázom, hogy az is jó, ha szeletben hagyom, megsózom, be borsozom. Olaj, bele egy felkockázott hagyma, egy kevés fokhagyma és egy kicsit átsütöm a húst. Tepsibe tesze...
Elkészítési idő:A hagymat uvegesre paroltam. Hozzatettem a kockakra vagott hust, es a zöldpaprikát, addig paroltam, ameddig a hus kifeheredett. Fuszereztem : so,bors,piros paprika. Felontottem...
Elkészítési idő: 90 percA csülköt jól megmossuk és lekaparjuk. A sót összekeverjük 1-2 evőkanál étolajjal és a borssal, és ezzel a keverékkel jól bedörzsöljük a csülköt minden oldalról. Ezután egy tepsib...
Elkészítési idő: 120 perc