♥ A hús dinszteléséhez:
1 csésze szójaszósz
1 csontos sertésborda, félbe vágva
1 fej hagyma, megpucolva, negyedekre vágva
1 sárgarépa, megpucolva, karikákra vágva
1 darab 2.5cm-es gyömbér, megpucolva, felszeletelve
1 fejnyi fokhagyma, megpucolva, a gerezdek keresztben félbevágva
víz
♥ A befejezéshez:
2 evőkanál hoisin szósz
2 evőkanál osztriga szósz
1 evőkanál rizsecet
2 teáskanál szójaszósz
1 teáskanál shiraca szósz
1/3 csésze méz
1 zöldhagyma, apróra vágva
1 evőkanál szezámmag, pirítva
1. Tegyük a bordát egy mély, nagy lábos aljára. Keressük meg a lábos fedelét is, mert szükség lesz rá. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és öntsük fel annyi vízzel, hogy 2 cm-vel ellepje.
2. Közepes lángon kezdjük el melegíteni, forraljuk fel. Ha felforrt, vegyük vissza a hőfokot, és tegyük rá a fedőt. Lassan főzzük 1.5-2 órán át, amíg a hús meg nem puhul. A hús ekkora már összehúzódott a csontok között, és a bordák kb. 1.5 cm-re kiállnak. Ilyenkor a hús még rágos egy kicsit, de már mindenképpen puha.
3. Vegyük ki a bordát a lábosból, és öntsük át a dinsztelő keveréket. Később főzhetünk belőle levest. (Ha később szeretnénk befejezni a bordát, tegyük a folyadékkal együtt a hűtőbe.)
4. Tegyük egy kis tálba a hoisin, az osztriga, a shiraca és szójaszószt, a rizsecetet és a mézet, majd keverjük össze.
5. Melegítsük elő a sütőt 230 fokra, és tegyük a bordákat alufóliával kibélelt tepsire. Ecsetel kenjük be a bordák minden oldalát a szósszal.
6. Egészen addig kenegessük a húst, amíg úgy nem néz majd ki, mintha lakkréteg borítaná. Majd süssük addig, amíg kezd megbarnulni és karamellizálódni. Vegyük ki a sütőből, és vágjuk fel. Tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal és zöldhagymával.
A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A karajszeleteken a bőrt bevagdossuk. A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, flekken fűszerrel, chilivel és a fokhagymával. Kevés...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A fokhagymát lereszeljük. A zsemlét vízben áztatjuk, és jól kicsavarjuk. A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket langyos vízbe beáztatom, majd jól kinyomkodom. A vöröshagymát nagyon apróra vágom a fokhagymát szintén, és kevés zsíron megdinsztelem. Egy tálba készítem az összes ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa húsokat kiverjük és besózzuk........a vöröshagymákat megpucoljuk és vékony szeletekre szeljük.....a gombát leszűrjük de a levet elvéve.. a tepsit kizsírozzuk a húsokat szépen be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű